Във всички случаи ще има напрежение върху учителите и учениците

...
Във всички случаи ще има напрежение върху учителите и учениците
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Има възможност за преструктуриране на учебния материал заради грипната ваканция

Във всички случаи ще има напрежение върху учителите и учениците поради оповестената грипна почивка, най-важното обаче е здравето на децата, откакто имаме прагови стойности на заболеваемостта. Това разяснява министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 през днешния ден, преди работна среща с преподаватели и шефове в СУ "Св. Климент Охридски " в Симеоновград.

Длъжни сме да реагираме. Няма подозрение, че ще бъдат пропуснати часове, само че не за първи път сме в грипна почивка. Има опция да се преструктурира образователният материал и да се оформят крайните оценки за първия период, изясни министър Вълчев. По думите му, съгласно графика на насилственото неявяване, ще останат още два дни от първия образователен период, в което време това може да бъде сторено. При "аварийна обстановка " това може да стане и в първите няколко дни на втория период, добави Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009.

Ето къде учениците излизат в грипна почивка от през днешния ден

По мотив на популяризирани през последните дни подписки против "малките матури " и полемиките към цифровата диктовка, министър Вълчев сподели, че при 90 000 учители в системата е обикновено да има разлики в мненията. Националното външно оценяване е належащо, с цел да проучваме на съпоставима база резултатите на учениците, както и самите учебни заведения да създадат собствен разбор, изясни Вълчев.

Той посочи, че външните оценения след 7-ми и 12-ти клас значително към този момент са били припознати като надеждни. Външното оценяване след 4-ти клас не би трябвало да стресира децата. То не ги поврежда и няма елиминаторен темперамент, счита министърът. Конкретно за диктовката Вълчев бе безапелационен, че в случай че желаеме резултатите да са надеждни и съпоставими, изпитите би трябвало да се правят при идентични условия. Темпото на диктовката няма да бъде бързо, ще се чете от професионален диктор и тя ще бъде тествана авансово, увери Вълчев, като заключи, че изпитите непроменяемо ще се трансформират в цифрова среда.

Министърът уточни, че срещите му в Хасковска област през днешния ден и на следващия ден са регулярни, а Симеоновград е 115-та община, която посещава. Темите на диалозите с педагози са главните цели и провокации пред системата, главните политики и повишението на просветителните резултати.

Д-р Дарина Димитрова: Грипът е с остро и бързо начало
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР