Във всички православни храмове бяха отслужени тържествени бослужения, които прославят

...
Във всички православни храмове бяха отслужени тържествени бослужения, които прославят
Коментари Харесай

Святата Витлеемска нощ събра стотици миряни в храм Свети Александър Невски

Във всички православни храмове бяха отслужени тържествени бослужения, които популяризират едно от най-значимите събития в духовната история на човечеството - Рождество Христово. Българският патриарх Неофит оглави всенощното бдение в катедралния храм " Свети Александър Невски ". 
Негово Светейшество Патриарх Неофит прикани българският народ да благодари на Господ, по тази причина че ни изпраща своя Син Единороден: 
Нека през днешния ден раждащият се младенец бъде с всички нас и с цялата ни черква, с нашите фамилии и цялото ни общество! Нека носеният от него мир и плодородна помощ ни съпътстват във всички дни от нашия живот и пребъдейки от неговата обич, да бъдем правилни негови възпитаници и очевидци, почтени рожби на Небесния Наш Отец.

Утрешната празнична Света литургия в храм " Свети Александър Невски " ще бъде отслужена от патриарх Неофит. Богослужението ще стартира в 09:30 часа сутринта. 

Святата Витлеемска нощ събра стотици миряни в храма, които посрещнаха вечерта на Бдението, чийто пожелания можете да чуете в репортажа на Еленица Маринова в звуковия файл.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР