Във всички планински райони през цялата нощ и към момента

...
Във всички планински райони през цялата нощ и към момента
Коментари Харесай

Близо метър сняг в пловдивски села!

Във всички планински региони през цялата нощ и все още се прави снегопочистване. Всички коли на снегопочистващата техника са на терен. Обработва се пътната мрежа в селата Орешец, Врата, Мостово, Добростан. Основните пътни артерии по обитаемоте места и града са проходими. Дебелината на снежната завивка е най-голяма в планинските региони: с. Лясково - до 50 сантиметра; Добростан и Орешец - към 60-70 сантиметра; Мостово и Врата - до 1 метър. По пътя за с. Добростан е имало закъсал автомобил през нощта, който е попречил снегопочистването. Към момента колата е изтеглена и разчистването на натрупалия сняг е обновено.

На територията на Асеновград и селата - в равнинната част - не се постанова разчистване на улици. Няма бедстващи хора. През миналата вечер е имало спиране на електричеството в с. Косово. Очаква се екипи на Областно пътно ръководство (ОПУ) - Пловдив да почисти пътя, с цел да може чиновници на EVN да отстранят повредата.

Община Асеновград приканва водачите да бъдат деликатни и да карат със съобразена скорост, защото са вероятни заледявания по пътищата. Препоръчва се, при опция да се заобикалят пътуванията към гореспоменатите региони. Ако въпреки всичко се постанова, е добре колите да са оборудвани за зимни условия и да не напущат пътното платно, отклонявайки се по зимни горски пътища.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР