Във всички общини на територията на страната в момента се

...
Във всички общини на територията на страната в момента се
Коментари Харесай

Над 624 млн. лв. от европрограма отиват за обновяване на детски градини и училища

Във всички общини на територията на страната сега се обновяват детски градини, учебни заведения и професионални гимназии. Над 624 млн. лева, обезпечени от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година и държавния бюджет, се влагат в огромните ремонтни действия, които включват и ново софтуерно и образователно съоръжение. Това разгласи в Горна Оряховица в понеделник заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова.

Николова дружно с кмета на общината инж. Добромир Добрев откриха обновената детска градина „ Елена Грънчарова “ в града. Над 427 хиляди лева е инвестицията от европейската стратегия, която включва изцяло възобновяване на постройката, ограничения за енергийна успеваемост, нов покрив, дограма, нови мебели, обзавеждане и съоръжение за образователен развой и други Общо 125 деца и 30 души личен състав на градината се образоват и работят в напълно актуализирана, усъвършенствана, модерна среда, отговаряща на най-високите стандарти, убеди се на място зам.-министър Николова.

С откриването на детската градина в община Горна Оряховица завърши планът за рационализация на цялата просветителна инфраструктура, включваща общо две детски градини и най-голямото главно учебно заведение. За реновирането на постройките от европейската програмата са вложени към 3 млн. лева Проектът завършва година по-рано от планувания в началото период. До няколко месеца ще завърши и огромният план за модернизиране и благоустрояване на централната градска част на Горна Оряховица, финансиран от Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020 година с близо 6 млн. лева

„ Всичко, което даваме в областта на образованието, било то финансов запас, или старания от всеки един от нас, няма цена. Няма нищо по-хубаво от това да виждаме децата си да порастват щастливи в съвременна среда, в която се възпитават и учат “, означи зам.-министър Николова. Тя добави, че с осъществяването на плана ще се основат по-добри условия за образование и труд в просветителните институции.

Проектът за възобновяване на професионалните гимназии цели основаване на образован напредък, с цел да може там, където бизнесът има потребност, да се откриват специалности и с цел да се улесни образованието на възпитаници по места. За нас е доста значимо това, че във всички общини се извършват обекти, свързани с възстановяване на материалната база. Така на цялата територия на страната имаме опция да образоваме качествени експерти, сподели още Николова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР