Във всички областни дирекции на МВР и на гранично контролно-пропускателните

...
Във всички областни дирекции на МВР и на гранично контролно-пропускателните
Коментари Харесай

"Пътна полиция" разкри къде в страната са най-много нарушителите на пътя

Във всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи и на гранично контролно-пропускателните пунктове организирахме профилирана интервенция. 6394 моторни транспортни средства са тествани, а 2074 са тестваните водачи или 8468 общо. Това съобщи контрольор Петър Соколов, на брифинг на „ Пътна полиция “ за обобщаване на резултатите от извършената предходната седмица профилирана полицейска интервенция за невръчени фишове и неплатени отговорности по ЗДвП.

"284 са взетите книжки поради неплатени санкции. 218 водачи на моторни средства не са били с колани. 74 случая са установените коли без застраховка. С неплатена винетна такса са били 56 моторни средства. 36 случая са били на шофиране след приложимост на алкохол, а 16 след приложимост на упойващи субстанции ", сподели още инспекторът.

"По време на инспекциите са установени 46 души за ръководство на коли без брошура. 1370 са разкритите водачи с други нарушавания на Закона на пътищата. Бургас е първи по брой нарушавания и инспекции, следват Кюстендил и Благоевград ", разкри Соколов.

"За първите 4 месеца на 2018 са издадени над 158 хиляди фиша за нарушавания и над 160 хиляди електронни фиша. Общо фишовете са 320 513. Сравнени със същия интервал на предходната година има завишение с над общо 108 027 фиша ", добави контрольор Соколов.

"Със 114 хиляди са повече нарушаванията спрямо предходната година. Трябва да се продължи с предварителната защита на водачите, не престават нарушаванията на скоростния режим. На фона на тези данни, все още имаме със 128 повече тежко ранени, 260 повече леко ранени. На фона на данните от предходната година починалите са с 12 по-малко ", съобщи още той.

"От понеделник започваме интервенция по надзор на Закона за пътища с акцент тежкотоварните коли ", обявиха още от "Пътна полиция ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР