Във всички факултети на Софийския университет Св. Климент Охридски“ се

...
Във всички факултети на Софийския университет Св. Климент Охридски“ се
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се формира бъдещето на България

„ Във всички факултети на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ се ражда и образува бъдещето на България. Младата ви сила ни е толкоз нужна през днешния ден за сплотяваща концепция и национална идея. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства студентите при откриването на новата академична година в СУ „ Св. Климент Охридски “. Илияна Йотова пожела на студентите да мечтаят самоуверено и свободно. „ На вас разчитаме да преведете страната ни през тестванията на рецесии, да я утвърдите като съвременна и развита страна – мястото, което заслужава “, съобщи вицепрезидентът.

 

„ Нуждаем се от доста по-големи вложения в знанието, в образованието и науката. За мъдростта на един общественик се съди по отношението му към учебното заведение – от най-малкото до най-голямото, към учителя в главното учебно заведение до професора в университета “, означи Илияна Йотова.

 

Тази година Софийският университет празнува своята 130-годишнина. „ 130-годишната история на университета носи в себе си доста тествания и компликации, само че е познала славата и възхода. Историята на Софийския университет стартира с историята на преди малко освободената, само че прохождаща страна, история, разказана през образованието и науката. Историята на един народ, подготвен за своето ново Възраждане, на неговите духовни водачи “, уточни вицепрезидентът.

 

По думите на Илияна Йотова с помощта на преподавателите и студентите от дълго време престижът на университета е излязъл отвън рамките на страната и има своето място в международното развиване на науката и образованието. Университетът притегля доста младежи от други страни. „ Все повече момчета и девойки от български генезис от историческите ни диаспори се завръщат към родината и пътят им стартира точно отсам “, означи вицепрезидентът. Илияна Йотова посочи, че през годините Софийският университет остава правилен на традицията постоянно да бъде първи, измежду най-хубавите.

 

Вицепрезидентът приключи приветственото си слово с думите: „ Положихме свежи цветя пред фигурите на Евлоги и Христо Георгиеви. Убедена съм, че  най-големият подарък за тях е да видят изпълнено наследството си – предпочитание за повече обучение, просветено общество, безсънен народ, който помни античната си история и желае да строи бъдеще! “

 

Заедно с ректора на СУ проф. Анастас Герджиков вицепрезидентът Илияна Йотова и заместител министър-председателя Томислав Дончев връчиха студентските книжки на 17 първокурсници-лауреати от олимпиади.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР