Във всички аптеки в София има антибиотици и нискомолекулярни хепарини,

...
Във всички аптеки в София има антибиотици и нискомолекулярни хепарини,
Коментари Харесай

Здравният министър: До утре в аптеките в цялата страна ще бъдат доставени необходимите лекарства

" Във всички аптеки в София има антибиотици и нискомолекулярни хепарини ", увери здравният министър проф. Костадин Ангелов, който в петък вечер посети аптека в Студентски град в наличието на медии.

В сряда проф. Ангелов се срещна с представители на фармацевтичния бранш поради сигнали за дефицит на лекарства и нискомолекулярни хепарини за бременните. След диалозите увери, че е основана организация за разпространяване на спомагателни количества.

" Проверих аптеката в III Градска болница - азитромицин има, нискомолекулярен хепарин също. Проведох диалози с съществени снабдители на аптеки, те ме увериха, че във всички аптеки има задоволително количества ", заяви министърът.

По думите му в уеб страницата на Изпълнителната организация по медикаменти към този момент е оповестен лист на всички аптеки, където ще има разпределени количества нискомолекулярен хепарин. " До края на утрешния ден в цялата страна в аптеките, които са в уеб страницата на ИАЛ, ще бъдат доставени количества ", даде обещание проф. Ангелов.

Той прикани хората да не се презапасяват с лекарства и да не прибягват до самолечение. " Азитромицин ", " Ремдесивир " и всички лекарства, които се изкупуват, не лекуват ковид, употребяват се за профилактика. Не провеждайте самолечения. Има липса на някои хранителни добавки, които се употребяват за увеличение на имунитета. Не се презапасявайте! ", моли проф. Ангелов. По думите му сега хората ги води някакъв вид терзание и суматоха, което не е потребно в този миг.

Той заяви още, че компании ще бъдат тествани за реекспорт на лекарства от страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР