Във всеки спорт има несполучливи трансфери на състезатели и колоезденето

...
Във всеки спорт има несполучливи трансфери на състезатели и колоезденето
Коментари Харесай

Топ 5 на трансферните разочарования през сезон 2018 в колоезденето

 Откраднаха трофея от Тур дьо Франс
Във всеки спорт има несполучливи прехвърляния на състезатели и колоезденето не е изключение. Тазгодишният му сезон бе извънредно забавен и няколко имена блеснаха, само че други не оправдаха упованията. Ето Топ 5 на най-големите разочарования в колоезденето:

1. Марсел Кител (от " Quick-Step " в " Katusha-Alpecin " )

Кител бе на върха на света през предходната година. Сега германецът приключи сезона на 14-о място в международната класация. Марсел подписа с " Katusha-Alpecin " при започване на 2018 година и завоюва скромните две надпревари, борейки се стане водач на тима. Това обаче не се случи, защото германецът се разболя и не участваше в надпревари през август.

2. Фабио Ару (От " Astana " в " Еmirates " )

Италианецът претърпя цялостен неуспех и несъмнено не сподели опциите, за които бе загатнал преди този момент. През 2012 Ару подписа професионален контракт с " Astana " и способства за триумфа на Винченцо Нибали за триумфа му на Обиколката на Италия през 2013. Като играч на " Emirates " през тази година италианецът контузи крайници си по реме на Обиколката на Каталуния и се завърна за Tour of the Alps, завършвайки на 6-о място в конкуренцията.

Последва нов тежък удар за колоездача. Ару падна тежко по време на 9-ия стадий на Gran Sasso d`Italia, което го принуди да се откаже в 19-ия кръг на надпреварата. Лошият шанс за италианеца продължи и при Обиколката на Испания. Блокирана верига на колелото му провокира нова тежка среща с асфалта и той приключи в Мадрид на 23-о място.

3. Уорън Баргил (От " Sunweb " в " Fortuneo-Samsic " )

Трансферът на Баргил е един от най ударните за сезона. Французинът завоюва два стадия на Обиколката на Франция през 2017, само че по-късно се отхвърли от Тура. Преминаването му във " Fortuneo-Samsic " сякаш бе крачка към неговото преоткриване на капацитета, само че това по този начин и не се случи. Най-доброто показване на Баргил през тази година бе 14-о място в един от стадиите на Тур дьо Франс.

4. Луис Мейнтес (От " Emirates " в " Dimension Data " )

Мейнтес стартира кариерата си в " Dimension Data ", по-късно " MTN-Qhubeka ", а през 2013 е избран като възможен първи африкански победител в Обиколката на Франция. След като приключи на 10-о място в 2015 Vuelta a Espana, Луис напусна своя " домакински " тим и отиде в италианския " Lampre-Merida ", който след това стана " Emirates ".

С него Мейнтес приключи на осмо място в Тура. Завръщането му в " Dimension Data " при започване на този сезон бе оповестено за тригодишен план, в който африканецът би трябвало да приключи на върха на подиума в бъдеще. Многото проблеми, които съпътстваха тима през тази година обаче провалиха всички проекти за 26-годишния играч.

5. Едуард Тену (От " Trek-Segafredo " в " Sunweb " )

След прехвърлянето си Тену бе избран за водач на " Sunweb ". Впоследствие, двугодишният контракт сред двете страни бе преустановен по взаимно единодушие. От тима разгласиха прессъобщение, което гласеше, че " Sunweb " и Тену имат " разнообразни визии за спорта ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР