Във всеки сектор има тежък недостиг на служители. Има по-малко

...
Във всеки сектор има тежък недостиг на служители. Има по-малко
Коментари Харесай

Надя Василева: Най-много работници се търсят в София

Във всеки бранш има тежък дефицит на чиновници. Има по-малко хора, които търсят работа, сподели Надя Василева в предаването  " Денят онлайн "  по Канал 3. 

От демографска позиция към този момент е доста неотложно целеустремено да се вкарат мигранти тук. Ако сме трезво мислещи бъдещето е да вкараме работна ръка, тъй като не са задоволително фрагментите тук. Навсякъде се търси работа. Строителството и производството има извънреден дефицит на хора. Работодателите са подготвени да усилят заплатите. За миналите 10 години, ниските заплати се удвоиха. В момента прекосяваме към инфлация. Нека не забравяме, че когато заплатите порастват, идва миг в който има таван. Компаниите са създали планове и са открили, че с цел да съществуват те могат да похарчат избрана сума. Те не могат да порастват неимоверно, сподели още тя. 

Това, което виждаме е, че стартовата заплата, която се желае е от 1000 лева нагоре, което е обикновено. Не би трябвало да генерализираме нещата. Има хора, които са съгласни да работят за по-малко, само че това зависи от това какво може да предложи. Има огромни разлики от работещите в София и в по-малките градове. София и Пловдив са районите, в които ще се търси най-вече работа, показа Василева. 

Сред 10-те най търсени позииции от работодателите са: 

-квалифициран личен състав

-работници

- мениджъри
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР