Във всеки момент от живота ни можем да се влюбим

...
Във всеки момент от живота ни можем да се влюбим
Коментари Харесай

3 признака, че сме много обсебени от новата ни връзка

Във всеки миг от живота ни можем да се влюбим и да стартираме нова връзка. В началото на връзката ни може да изпитваме мощни страсти и да сме изцяло погълнати от новия си сътрудник. И въпреки всичко, има случаи, когато тази вълнуваща нова връзка се трансформира в отнемане. В идващите редове ще разгледаме три признака, които указват, че сме доста захласнати от нашата нова връзка.
Прочетете още
Постоянно мислим за нашия сътрудник: Когато сме доста захласнати от новата си връзка, нашето схващане е непрекъснато цялостно с мисли за колегата. Независимо дали сме на работа, в учебно заведение или с другари, постоянно сме ориентирани към мислите си за него или нея. Прекарването на съвсем всичко време, до момента в който мислим за нашата нова връзка, може да бъде знак за това, че сме захласнати.

Пренебрегваме други аспекти на живота си: Когато новата ни връзка поеме контрола върху нашия живот, можем да стартираме да подценяваме други значими аспекти на живота си. Например можем да пренебрегнем приятелите си, работата си или персоналните си цели. Отрицателните последствия от този симптом могат да се проявят в отдалечаване от околните ни хора и понижаване на продуктивността и удовлетвореността в други сфери на живота.

Губим самоидентификацията си: Когато ставаме доста захласнати от новата си връзка, може да стартираме да губим част от нашата самоидентификация. Започваме да се дефинираме основно посредством отношението си с колегата, а не посредством нашите лични ползи и полезности.
Това може да докара до загуба на личността ни и да ни направи мъчно различими от нашия сътрудник. Отказваме се от значими аспекти на самостоятелността си и се приспособяваме напълно към неговите или нейните желания и стремежи.

В умозаключение, когато видим тези три признака - непрекъснати мисли за нашия сътрудник, занемаряване на други аспекти на живота и загуба на самоидентификация - можем да разберем, че сме доста захласнати от новата си връзка. Важно е да се осъзнаем за това и да намерим баланс, който ни разрешава да се любуваме на връзката си, без да губим себе си и други значими аспекти на живота ни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР