Във всеки филм можем да открием няколко клишета, с които

...
Във всеки филм можем да открием няколко клишета, с които
Коментари Харесай

15 клишета в холивудските филми, които нямат никаква логика

Във всеки филм можем да открием няколко клишета, с които сме привикнали и одобряваме за нещо напълно обикновено. Някои от тях обаче са пуснали корени в Холивуд толкоз надълбоко, че даже не ги виждаме . Като се замислим обаче наподобяват неуместно и противоречащи на всякаква логичност .

След тях към този момент не е същото: Героините от сериали, които трансформираха дамите (СНИМКИ)

Ето някои от тях:

1. Идеален грим още със събуждането

Всички сме привикнали с неприятния облик, който ни гледа сънено в огледалото всяка заран. Красавиците в холивудските филми обаче наподобяват зашеметяващо още с отварянето на очите. Събуждат се с безукорен, гальовен и сякаш едвам видим грим, подготвени за провокациите на деня.
2. Светкавично телефонно позвъняване

Нервното търсене на име в указателя на телефона съвсем не участва в холивудските ленти. В множеството случаи звездите намират нужния номер и го набират тъкмо с едно натискане на копче .
3. Зашеметяваща прическа

Навярно сте се чудили за какво екшън героините са със спуснати коси във всевъзможни жестоки подиуми, включващи пердах, тичане, преживявания на ръба на оцеляването. Не е ли по-логично да предпочетат удобството на вързаната коса? Оказва се, че не – при каквито и да е рискови условия, те изпъкват с красиви прически .
4. Ултра стабилно червило

Още в старите филми, хубавиците изненадват с трайността на червилото си. Независимо какво хапват или пият, устните им остават огнено червени и даже по чашите не остава диря от червило, в случай че не са извънредно нужни за сюжета на лентата.
5. Винаги свободно място на паркинга

В доста случаи действието в холивудските филми се развива в някой мегаполис.  Намирането на паркинг и свободно място в него постоянно се оказва извънредно лесна задача за основните герои. Рядък шанс?

6. Незабавни вести тъкмо в точния момент

Всеки път, когато някой основен воин включи тв приемника, навреме се появява новинарски блок, който оповестява витално значима за него информация . Не си мислете, че и той като нас превключва каналите до пристъп, до момента в който стигне до това, което го вълнува...
7. Уникално здрави облекла

Всеки от нас може да си спомни за най-малко един филм, в който се е случила някакъв тип злополука, а основните герои се оказват на остров да вземем за пример. Странното обаче е, че след първичното лутане, облеклата им наподобяват спретнати , а героите даже се преобличат по няколко пъти. В други екшън подиуми, прави усещане, че героите в никакъв случай не губят шапките си , без значение в каква неволя ги прати сюжетът.
8. Бой с изчакване

Всеки позитивен воин нормално се впуска в люта борба с нарушители. Боят обаче минава по еднакъв дневен ред : нападна единия, другите смирено чакат на опашка, до момента в който пристигна техният ред.
9. Бърз асансьори

В холивудските филми постоянно основният воин няма „ шанса “ да чака дълготрайно асансьор , който преди този момент стопира на всеки етаж. Обикновено натиска копчето и след към 3 секунди се появява асансьор.
10. Неограничено количество патрони

Екшън героите оставят с усещане, че с изключение на с невероятна устойчивост и бойни умения, са надарени и с безкрайно количество патрони . Пистолетите и автоматите им постоянно са добре заредени.  Е, от време на време се случва да се окажат празни, само че това нормално става в кулминационната точка на кино лентата . Разбира се, постоянно ще се откри някой патрон за финалния щрих и позитивния край.

12. Вълшебни очила, които не оставят следи

Дори и през целия ден да са носили слънчеви очила, основните герои нямат и диря от тях по лицето си. На Терминатора му е простено, само че всички останали човешки същества, постоянно имат неприятна диря към носа от очилата .
12. Мощни детонации

Почти всяка злополука е „ гарнирана “ с детонация. Действителността е доста по-различна – случаят би трябвало да е сериозен, резервоарът да е развален, а и да се появи искра.
13. Идеално осветяване

Всяка сцена на мрачно наподобява по този начин, като че ли светлината е леко заглушена. Лицето на героя е съвършено осветено , всеки подробност е ясно забележим в стаята.
14. Внезапният завършек на телефонния диалог

Телефонен диалог в Холивуд рядко приключва с по този начин познатото ни „ Чао “ . Обикновено телефонът се затваря ненадейно, без значение дали сме чули от отсрещната страна нещо хубаво или неприятно.
15. Магьосниците в набирането на текст

Холивудските артисти могат да се похвалят с това, че са магьосници в набирането на текст на компютър. Обикновено не откъсват очи от монитора и натискат клавишите със скоростта на светлината.
И още от най-популярните филми, артисти и герои от света на киното:

Най-секси вампирите в киното и малкия екран (СНИМКИ)

Най-великите филми на всички времена

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена

Най-смъртоносните мъже в киното (СНИМКИ)

Най-популярните герои в историята на киното и малкия екран

Топ 10 на най-хубавите холивудски филми на всички времена

Най-секси вампирите в киното (СНИМКИ)

Най-великите телевизионни екшън герои

Топ 10 на най-ужасяващите чудовища във филмовата история По тематиката Най-великите кино героини в историята (СНИМКИ) Ярките героини от сериали, които трансформираха дамите през годините (СНИМКИ) Топ 10 на най-хубавите холивудски филми на всички времена

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР