Във всеки един спорт психическата подготовка на състезателите е не

...
Във всеки един спорт психическата подготовка на състезателите е не
Коментари Харесай

Урок по психическа подготовка в спорта от Рафа Надал

Във всеки един спорт психическата подготовка на състезателите е не по-малко значима от физическата. А когато приказваме за самостоятелен спорт като тениса, в който си безусловно самичък на корта, то да бъдеш душевен на 100% може да бъде огромната разлика сред най-великите и тези с гений, които обаче по този начин и не реализират огромни триумфи.

Затова и когато 17-кратният първенец от Големия шлем Рафаел Надал приказва по тематиката, то в думите му би трябвало да се вслушат всички. Защото те не важат единствено за спорта, а и като цяло в живота.

След триумфа му на Мастърса в Рим, Надал бе запитан по какъв начин тренира душeвността си, с цел да бъде толкоз фокусиран на такова високо равнище. А отговорът му, простоват самичък по себе си, като че ли с няколко фрази даде най-важното по тематиката:

„ Работиш душевен като отиваш на корта всеки ден. Не се оплакваш, когато играеш зле, когато имаш проблеми, когато имаш болки. Поставяш вярното държание, вярното лице. Не си отрицателен за нещата, които са се случили, в случай че играеш зле, в случай че имаш физически проблеми. Отиваш всеки ден на корта и продължаваш да тренираш. Това е психическа работа, нали? "

"Това е нещо, което съм правил през цялата ми кариера, да не се нервирам, когато нещата не вървят добре, да не бъда прекомерно отрицателен. Затова постоянно успявах да се завърна. "

"Тук сме. Важна купа, значим миг. Сега е моментът да продължа. "

To show in every tennis school. pic.twitter.com/pXaslcLR10
— José Morgado (@josemorgado) May 20, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР