Във всеки един момент, Facebook поддържа хиляди служители от трети

...
Във всеки един момент, Facebook поддържа хиляди служители от трети
Коментари Харесай

Facebook тренира свой AI на базата на лични потребителски статуси

Във всеки един миг, Фейсбук поддържа хиляди чиновници от трети страни по целия свят, които употребяват постовете в най-голямата обществена платформа и Instagram за образованието на неестествен ителект (AI) и основаването на нови артикули. Тъй като въпросните чиновници обаче в действителност получават достъп до обществени и персонални постове на потребителите, доста експерти считат, че това е нарушаване на разпоредбите за дискретност.



Според Reuters над 260 разработчици в Хайдерабад, Индия, са прекарали повече от година в етикетирането на милиони изявления във Фейсбук, датиращи от 2014 година. Те се интересуват основно от тематиката на обявата, както и от мотива за написването ѝ и желанието на създателя. От интернет колоса разясняват пред организацията, че употребяват тази информация, с цел да развият нови функционалности, евентуално да усилят потребителската си база и да покачат приходите си от реклама.

В световен мащаб Фейсбук има над 200 сходни плана за етикетиране на наличие, доста от които се употребяват за образование на изкуствен интелект за потребностите на компанията. Както отбелязва Reuters, това не е извънредно в света на цифровия бизнес, защото доста компании наемат външни експерти за анотиране на данни, само че това едва ли ще успокои потребителите на Фейсбук.

Изпълнителите, работещи в Хайдерабад, разясняват пред Reuters, че виждат всичко - от текстовото наличие на даден статус до видеоклипове, фотоси и истории във Фейсбук и Instagram - в това число тези, които не се споделят обществено. Най-лошото за потребителите е, че няма изгледи тази процедура да бъде прекратена, защото това е съществена част от образованието на изкуствен интелект и създаването на артикули на компанията.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР