Във все по-забързаното си ежедневие имаме нужда да се забавляваме

...
Във все по-забързаното си ежедневие имаме нужда да се забавляваме
Коментари Харесай

Съседи в Бургас затвориха улица заради „Празник на палачинката”

„ Във все по-забързаното си всекидневие имаме потребност да се забавляваме дружно ”. Това споделят положителните съседи от дребната уличка „ Елин Пелин ” в Бургас, които я затвориха поради „ Уличен празник на палачинката “ или „ Празник на улицата ”. Инициативата за съседския празник на положителното се организира за повторно със специфичното позволение на общината.

Днес уличката в центъра на Бургас ще остане затворена от 17:00 до 22:00ч.
 
 Dariknews.bg

„ Първият махленски празник направихме през 2019 година, тогава се събраха може би 70 или 80 индивида. Разбира се има и съседи, които споделят, че това е една селска вечеринка и като едни сноби мислят, че нямат място измежду нас “, показа за DarikNews.bg главният уредник на самодейността Димитрина Георгиева.

„ Очевидно на ул. „ Елин Пелин “ царува дух на съгласие. Съседите там се познават, харесват и обичат да прекарват времето си дружно. А това е почтено за почитание ", обясниха от община Бургас за какво поддържат самодейността.
 
 Dariknews.bg

Освен домашни палачинки съседите хапнаха дружно и други домашни лакомства. Улицата беше украсена с балони за наслада на децата.
Тази година съседите наградиха и алегорично и най-стария гражданин на улица.

Бургаската среща в събота е по образеца на общности в Дания, които се събират по същия метод, затваряйки градски улици.

Съседите обмислят да излъчен предприемчив комитет, който да провежда и идната инициатива- коледен пазар с храни от целия свят. Тогава улицата ще бъде затворена за трети път.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР