Във все по-напрегнатото всекидневие все по-трудно успяваме да отделим нужното

...
Във все по-напрегнатото всекидневие все по-трудно успяваме да отделим нужното
Коментари Харесай

Как науката може да подобри секса

Във все по-напрегнатото ежедневие все по-трудно съумяваме да отделим нужното време и внимание на едно прастаро и далеч по-приятно занятие. Стресът се натрупа, а сексът куца. Дали обаче науката не може да усъвършенства този аспект от живота ни, пита ASAP Science? Съмнявате ли се?

Сексуалният апетит и при мъжете, и дамите се управлява от хормоните. Когато нещо ви възбуди, мозъкът и нервната система изпращат сигнали към вашия таз. Това от своя страна кара кръвоносните съдове да се уголемяват. Пулсът ви се форсира, до момента в който мозъкът отделя норепинефрин, допамин и други невротрансмитери на удоволствието. Тялото ви става наясно, че ви е хубаво. От дълго време хората се пробват да подобрят тази биологична реакция. За страдание няма научни доказателства за митовете от поп културата, съгласно които скаридите, черният шоколад или други така наречен „ афродизиаци “ ще усилят половия ви вкус.

Макар и виаграта да удължава ерекцията, тя в действителност не ви прави по-възбудени. Просто се намесва в действието на избрани ензими, като по този метод усилва кръвния поток към пениса. Освен това виаграта въздейства само на периферната нервна система. Така че на процедура синьото хапче няма да усили либидото ви, нито пък ще провокира ерекция без съответната стимулация. Да не приказваме, че няма никакъв резултат върху дамите. Оказва се обаче, че учените, без да желаят, са се натъкнали на нова секс тайна…В желанието си да основат изкуствени сътрудници за улавяне на загар, откривателите са проучвали меланокортина – характерен протеин в мозъка, който управлява пигментацията на кожата.  Оказва се обаче, че когато 10 мг от неговата синтетична версия, наречена меланотан-II, бъде инжектирана в мъж, се провокира незабавна и нестимулирана ерекция, траеща цели 8 часа.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР