Във времето на социална изолация заради Covid-19 Българската федерация по

...
Във времето на социална изолация заради Covid-19 Българската федерация по
Коментари Харесай

Първо по рода си Държавно онлайн първенство по Таекуон-До предстои в България

Във времето на обществена изолираност поради Covid-19 Българската федерация по Таекуон-До ITF реши да провежда Държавно онлайн състезание в дисциплината " Форма ".

Естествено, състезателите няма по какъв начин да демонстрират проведено уменията си в спортната зала, само че ще го създадат в условия, които разрешават самостоятелно да показват най-хубавото от себе си посредством специфична интернет платформа. Тя е основана за идното събитие и се чака над 300 таекуондисти от цялата страна да се включат.

Всеки, който желае да покаже уменията на " Форма " ще би трябвало да запише видео на осъществяването си в интервала 10-21 април и да го изпрати на Българска федерация по Таекуон-До. На 26 април треньорска комисия ще изгледа записаното от всеки един и ще прави оценка състезателите.

" Решихме да създадем това съревнование, тъй като в тези времена спортният дух е от извънредно значение за всеки един от нас. Силата, която трансформира всяко затруднение в ходило по пътя нагоре. Точно през днешния ден, тъкмо в този момент, повече от всеки път имаме потребност от силата и от хубостта на Таекуон-До ITF. Благодарение на технологиите можем да достигнем до всички състезатели, които желаят да покажат своите благоприятни условия. Естествено, че при първа опция най-хубавите ще бъдат наградени с медали за представянето си.

Силно се надявам скоро рестриктивните мерки да бъдат анулирани и да влезем в залата за тренировки. Няма по какъв начин цялата обстановка да не се отрази на подготовката ни, само че съблюдаваме всички ограничения във връзка с карантината. Измести се Европейското ни състезание в Прага за август месец, само че до момента в който не завърши всичко не мога да кажа по кое време ще стартира лагера на националния тим. Имаме направени няколко разновидността, само че нещата не зависят от нас. Предстоящото 1-во Държавно състезание - online в дисциплината " Форма " е неповторима опция за всеки, който желае да взе участие ", сподели президентът на БФТаекуон- До ITF Марио Богданов.

Онлайн шампионата ще бъде за деца - от 11 до 13-годишна възраст, юноши и девойки - младша и старша, както и за мъже и дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР