Във времена, в които науката търси вода на Марс, земният

...
Във времена, в които науката търси вода на Марс, земният
Коментари Харесай

„Молитва за дъжд“ в „Темата на NOVA“

Във времена, в които науката търси вода на Марс, земният човек също гледа към небето, само че с молитва за дъжд . Във времена на прогрес, към момента има действителност, в която стотици хиляди са изправени пред страшната опция да бъдат лишени от нещо, което одобряваме за даденост – водата. Въпросът е: Къде отива тя?

Само няколко години суша са задоволителни за една четвърт от човечеството да изпадне в рисков дефицит на вода, включително и страната ни. Тази неделя в „ Темата на NOVA ” създателят Ивета Шилигарова и операторът Севдалин Шилигаров потеглят по следите на скъпия запас у нас.
 Ивета Шилигарова NOVA
За последните 50 години изпомпването на водното благосъстояние се е нараснало повече от два пъти. Заради нарасналото търсене, водни рецесии, които са изглеждали немислими, през днешния ден стартират да се трансформират в действителност. Тя освен чука на вратата ни, а напряко влиза, без да събуе обувките си.

Редица региони в България страдат стабилно от суша и имат проблеми с водоснабдяването години наред, а съгласно данни на метеоролозите времето си е свършило работата по същия метод, както го е предписание и предходни години. На какво се дължи следователно безводието? 17 области в страната към този момент са на крачка от воден режим.-->

Времето се трансформира в комфортно опрощение за сушата, настанала в домовете ни. Очевидно водата разделя на такива, които я имат, и други, които жадуват за нея. Водата съумява и да размие отговорността за това по какъв начин е допустимо да пилеем това, което тук-там е по-ценно от златото.

Гледайте “Молитва за дъжд " в „ Темата на NOVA “ тази неделя, 24 ноември, незабавно след централната емисия вести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР