Във времена на раздели, противопоставяния, разлюспвания в по-старата от столетие

...
Във времена на раздели, противопоставяния, разлюспвания в по-старата от столетие
Коментари Харесай

Съединението вдясно на ГЕРБ и СДС, прави сила

Във времена на раздели, противодействия, разлюспвания в по-старата от столетие Българска социалистическа партия и подкраждане на ненавист и маразъм освен в интернет, а изобщо в обществото, положителната вест е, че двете партии, членове на ЕНП – ГЕРБ и Съюз на демократичните сили се сплотяват преди евровота.

След апела на ръководителя на ЕНП Жозеф Дол от предходната седмица към българските партии от фамилията да се обединят за евровота, през днешния ден министър председателят Бойко Борисов и водач на ГЕРБ разгласи, че е направена първата крачка по дългият път на демократичното единство. Най-голямата от четирите партии, членуващи в ЕНП - ГЕРБ подаде ръка на своите събратя от Съюз на демократичните сили, което на практика съставлява останки от тогавашния съюз, повел борбата за създаване на по-добър либерален живот у нас преди 30 години.

Това несъмнено е добър жест както за двете партии, по този начин и за десните гласоподаватели, които съставляват. ГЕРБ за първи път кани в листата си представители на друга, дясна групировка. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борсов даде обещание две места за хората на съюза, едното от които на избираема позиция. Смятам, че напълно по достолепие това се пада на Владимир Кисьов - първият договарящ на България с Европейски Съюз и някогашен ръководител на Столичния общински съвет. Той е квалифициран, компетентен и можещ човек и безспорните му качества не могат да отрекат даже неговите врагове.

За Съюз на демократичните сили този ход е верен и потребен, защото надали щяха да се класират въобще на идния избор в обединението, в която бяха „ Демократична България”. Дори да не е напълно правилно да се вършат съпоставки с предишни избори, няма по какъв начин по различен метод да се вършат съпоставения. Затова дано да напомним, че на предходните евроизбори съюзът и останалите 4 десни партии взеха по-малко от 150 000 гласа. В интерес на истината обаче е също по този начин да се знае, че от партийките, зовящи се като „ достоверно десни” тъкмо Съюз на демократичните сили постоянно по места взема най-вече гласове, колкото и малко да са те в един по-общ обзорен проект. Та поради всичко това считам, че Съюз на демократичните сили постъпи несъмнено мъдро като се сплотява с ГЕРБ.

Нищо, че от обединяването „ Демократична България” побързаха да излязат със своя позиция по въпроса, в която жигосват досегашните си сътрудници. Впрочем, до каква степен може да се има вяра на прокламациите им и клетвите, че са „ десни”, защото в този съюз са зелените, които по целия свят се смятат за леви. Доколко са десни и в „ Да, България” също е под въпрос. Така че ГЕРБ и Съюз на демократичните сили направиха един доста добър ход, в който плюсовете и за двете обединения са преобладаващи. Пък и постоянно е по-добре, само че по-трудно да градиш, в сравнение с да рушиш. Защото, не е значимо дали хвърлят камъни по теб, значимото е ти какво градиш с тях — стени или мостове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР