Във времена на глобална несигурност човек може да се научи

...
Във времена на глобална несигурност човек може да се научи
Коментари Харесай

Недостигът поражда яснота: Бизнес лидери по време на криза

Във времена на световна неустановеност човек може да се научи да минимизира рисковете и даже да извлича изгоди. Определено е невероятно да " преживеете " сложна обстановка, в случай че единствено седите и чакате. Световно известни бизнесмени и вложители са сигурни в това: в своя материал trends.rbc предлага отзиви и препоръки за поведение по време на рецесии, изказани в друго време и по разнообразни мотиви от несъмнено сполучливи хора.
 Снимка 478031
Източник: EPA/БГНЕС

Уорън Бъфет, финансист, основен изпълнителен шеф на Berkshire Hathaway

" Най-доброто нещо, което можете да извършите, е да бъдете извънредно положителни в нещо. Хората ще ви дадат част от това, което създават в подмяна на това, което доставяте. Каквито и качества да имате, те не могат да ви бъдат отнети. Най-добрата инвестиция до момента е всичко, което ви развива, също така тя въобще не се полза с налози. "
 Снимка 421187
Източник: wikimedia.org

Рей Далио, финансист, създател на Bridgewater Associates

" Единственото нещо, което водачите могат да създадат, с цел да се възползват оптимално от тази обстановка, е да се замислят, че най-големите опасности са свързани с непреодолими разлики, които ще причинят обилни вреди на международната стопанска система, което ще удари най-бедните пластове на население най-вече ".
 Рей Далио: Подгответе се за още „ неприятни “ времена  
Рей Далио: Подгответе се за още „ неприятни “ времена

73-годишният милиардер не е огромен оптимист

" Ако бях водач на страната, бих желал да имам двупартиен кабинет. Бих поканил умерените и от двете страни да опитаме да работим дружно.... Вероятно бих създал икономическа стратегия, която ще докара до революционни промени, тъй че системата да работи добре и да е от изгода за множеството хора. "
 Снимка 218925
Източник: GettyImages

Сундар Пичай, главен изпълнителен шеф на Гугъл, създател на Alphabet

" Както всички компании, ние не сме ваксинирани против насрещни ветрове. Това, което в действителност одобрявам в нашата просвета е, че в никакъв случай не сме виждали такива провокации като спънки. Вместо това ги виждаме като опция да разтеглим фокуса си и да влагаме в дълготраен проект. "

" Недостигът поражда изясненост, което е нещо, за което приказваме от първите дни от съществуването на Гугъл. Това е, което развива възприятие за цел и креативност, което в последна сметка води до основаването на по-добри артикули, които оказват помощ на хората по целия свят. Днес имаме такава опция и се веселя, че още веднъж ще успеем да се възползваме от момента. "

Ерика Х. Джеймс, декан на Wharton School, Университет на Пенсилвания, създател на The Prepared Leader

" Обикновено ефикасните спешни водачи търсят сигнали, с цел да схванат какви са уязвимостите и на какво би трябвало да се обърне внимание. Следващият стадий е обвързван с планирането и предотвратяването на рецесии. Когато настъпи рецесия, поражда концепцията за надзор на вредите или ограничение - по какъв начин можем да ограничим въздействието? Четвъртият стадий е възобновяване на бизнеса. И най-после идва етапа на учене. "
 Снимка 340468
Източник: Getty Images

Джон Чембърс, бивш изпълнителен шеф на Cisco Systems

" Когато се сблъсквате с рецесия, би трябвало да определите каква част от въздействието, което усещате, е подбудено от пазара и да бъдете реалистични по повод [за каква част от проблема] сте виновни. След това би трябвало да определите четири до шест съществени посоки, които ще развиете, с цел да излезете от рецесията. Анализирайте по какъв начин ще контролирате разноските, ще се ангажирате с клиенти и ще се справите с проблемите на веригата за доставки, дефицита на работна ръка и разстройствата на основни пазари. Комуникирайте главните правила на вашата тактика на вашите чиновници, акционери, клиенти и сътрудници. Важно е да се очертаят освен главните насоки, само че и по какъв начин ще се мери напредъкът. "
 Снимка 521742
Източник: EPA/БГНЕС

Брад Смит, президент на Microsoft

" Трябва да продължим да вършим нововъведения в технологиите, които всъщност са цифрова инфраструктура за целия свят, за фирмите и хората да употребяват това, което сътворяваме, и да извличат максимума от него. " " Живеем в този доста забавен миг във времето. Това е напрежение сред краткосрочната нужда от адаптиране към високите цени на силата, като в същото време остава фокус върху нуждата да се премине от изкопаеми горива към възобновими източници. Всеки ден, когато става дума за стабилно развиване, ние би трябвало да се подготвим за света, който ще съществува през 2050 година Така съществува непрекъснато напрежение сред краткосрочния и дълготрайния проект. Това, което знам от личния си опит, който стартира преди към 28 години, е, че 28-те години сред през днешния ден и 2050 година ще минат бързо.
 Най-известните препоръки на Бъфет, който навърши 92  
Най-известните препоръки на Бъфет, който навърши 92

От топ вложителя несъмнено има още какво да се научи

Сергей Рижиков, съосновател и основен изпълнителен шеф на 1C-Bitrix

" Създайте спокоен, логически, елементарен модел на бъдещето. Помислете за вашето място в това бъдеще. И започнете работа от на следващия ден. Започнете в 9 и завършете в 18. Направете проект за един месец. внедрите. Върнете се към проектирането. Трябва ли да измененията нещо, да извършите нов артикул? Увеличете вложенията в маркетинг? Или е задоволително, както преди, просто да отворите и управлявате всичко и клиентите ще дойдат сами? На тези въпроси ще си отговорите сами ". " Но несъмнено не би трябвало да се надявате, че ще можете да " седите ". Трябва да се движа. Още в този момент започнете да бягате напред, застанете напред, пълзете напред или най-малко легнете напред.
 Снимка 524341
Източник: GettyImages

Бил Гейтс, бизнесмен, създатели на Microsoft и Фондация  " Бил и Мелинда Гейтс "

" В актуалната обстановка ще би трябвало да ускорим темпото на напредъка си пет пъти, с цел да реализираме множеството от нашите цели (свързани с устойчивото развитие) - и даже това може да е подценяване, защото някои прогнози към момента не вземат поради отчетете последствията от пандемията, да не приказваме за военния спор или хранителната рецесия в Африка. Но човешката досетливост може да направи нашите премислени прогнози неуместни и решителните ни желания да наподобяват плахи. "

" Има моменти в историята, когато пътят на напредъка е предвидим и линеен; когато можете да си визиите какво ще се случи на следващия ден въз основа на случилото се през днешния ден. Но ние не живеем в намалото на ерата на Целите за стабилно развите, в тези времена видяхме по какъв начин непредвидени рецесии могат да забавят напредъка по непредвидени способи.

Ще забележим ли противоположното през втората половина на ерата на устойчивото развиване? Може ли човечеството да реализира това, което всички преди смятаха за невероятно, и да откри реформаторски излаз от дълбока дупка? Това зависи от всички нас. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР