Във време, когато технологичната индустрия се бори с масови съкращения

...
Във време, когато технологичната индустрия се бори с масови съкращения
Коментари Харесай

Google ще спестява пари от лаптопи и снекбарове

Във време, когато софтуерната промишленост се бори с всеобщи съкращения и светът се готви за стопански спад, Гугъл предприе още една смела стъпка към ограничения за понижаване на разноските. Гигантът понижава услугите за чиновниците като фитнес класове, периодичност на замяна на преносими компютри и последователно отстранява съществени неща като снекбари, телбод и тиксо.

Изданието Wall Street Journal споделя детайлности от бележката, изпратена от финансовия шеф на Гугъл Рут Порат до чиновниците. Бележката, озаглавена „ Нашите OKR за цялата компания по отношение на дълготрайни спестявания “, беше споделена в петък, като се прецизират разнообразни стъпки, които компанията ще предприеме, с цел да понижи разноските и да реализира задачите и основните резултати (OKR) за цялата компания.

Гугъл възнамерява последователно да отстрани снекбаровете и да затвори кафенетата в дни с по-малко гости. Компанията също по този начин възнамерява да вкара вътрешен инструмент, който да помогне при избора на евтини снабдители на услуги от трети страни.

Точно както направихме през 2008 година, ние ще преглеждаме данни, с цел да идентифицираме други области на разноски, които не са толкоз ефикасни, колкото би трябвало да бъдат “ написа Порат в бележката до чиновниците, добавяйки че една от главните цели на Гугъл тази година е „ да обезпечи трайни спестявания посредством усъвършенствана скорост и успеваемост “.

Гугъл ще редуцира разноски и от честотата на промяна на оборудването в компанията. Технологичният колос стопира подмяната на преносими компютри, настолни компютри и монитори за чиновниците. Служителите, които не са инженери, към този момент ще получават Chromebook вместо Apple MacBook. „ Днешните устройства имат доста по-дълъг живот и по-голяма продуктивност и надеждност, тъй че направихме промени в това, което е налично и какъв брой постоянно се подменя, като в същото време се уверихме, че хората разполагат с това, от което се нуждаят, с цел да извършват отговорностите си. Тъй като оборудването е забележителен разход за компания с нашия размер, ние ще можем да спестим доста тук. “

Служителите към този момент ще се нуждаят от утвърждение на шефа „ или по-високо “, в случай че имат потребност от аксесоар, който коства повече от 1000 $ и не се предлага вътрешно.

Служителите на Гугъл също видяха някои по-екстремни съкращения на офис консумативи през последните седмици. Телбодите и лентата към този момент не се дават на печатни станции, а при потребност могат да се вземат от рецепционист.

Най-новите ограничения за понижаване на разноските идват като Alphabet, притежател на Гугъл, продължава най-сериозната си епоха на съкращения на разноските през съвсем две десетилетия като обществена компания. През януари компанията съобщи, че отстранява 12 000 работни места, което съставлява към 6% от нейната работна мощ, с цел да се съобрази със забавянето на растежа на продажбите след рекордния растеж на броя на чиновниците.

Компанията отхвърли да изплати остатъка от отпуските по майчинство и медицински отпуски на съкратени чиновници, заяви по-рано CNBC.

В скорошния си имейл Порат сподели, че съкращенията са „ най-трудните решения, които трябваше да вземем като компания “.

„ Тази работа е изключително жизненоважна заради скорошния ни напредък, предизвикателната икономическа среда и нашите невероятни капиталови благоприятни условия за напредване на технологиите напред – изключително в AI “, се споделя в имейла на Порат.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР