Във време, когато някои луксозни марки представят колекции със собствено

...
Във време, когато някои луксозни марки представят колекции със собствено
Коментари Харесай

"Пиер карден" рестартира - модната къща иска да се включи в Седмицата на модата в Париж

Във време, когато някои първокласни марки показват сбирки със лично движение, фешън къща " Пиер Карден " изяви предпочитание да се причисли към Седмицата на модата в Париж - година след гибелта на стилния дизайнер, който в продължение на четвърт век твореше без значение от условностите, съобщи Франс прес.

Първа стъпка в тази посока, неговият племенник Родриго Базиликати-Карден, основен изпълнителен шеф на лейбъла, ще показа на 28 януари - ден след Седмицата на висшата мода, дефиле в респект към Пиер Карден, който умря през декември 2020 година на 98-годишна възраст.

" Пиер искаше да бъде свободен. Наближавайки 80-те, той съобщи, че има доста млади дизайнери, които имат потребност да се интегрират в тази Седмица на модата и че той не желае да заеме тяхното място ", спомня си Родриго Базиликати-Карден.

Дефилета на Великата стена в Китай през 2018 година, в Москва през 2016 година, в Астана, Казахстан, през 2017 година, в " Пале Бюл " в Прованс - обичаната му резиденция, показване на модели в спектакъл " Шатле " в Париж във връзка прожекцията на отдаден на него филм през 2020 година - в живота на дизайнера, който не спираше да работи, не липсваха събития.

Днес Родриго Базиликати-Карден желае да съобщи следното обръщение: " Стартираме още веднъж марката ".

" Бихме желали да влезем в Седмицата на модата, най-малко един път годишно. Имаме потребност от връзка. Чичо ми направи доста и връзката се случи сама. Той посвети последните години от живота си на творчеството, а не на разпространяването ", споделя Родриго Базиликати-Карден.

Тридесетминутното дефиле в респект към Пиер Карден - два до три пъти по-дълго от ревютата на Седмицата на модата, ще " излети " към Бурже, покрай Париж, до Музея на въздуха и космоса. В рамките му ще бъдат показани към тридесет непоказвани модела на Карден, както и творения на Студиото за дизайн, в същия графичен, живописен и минималистичен жанр.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР