Във връзска с журналистическо разследване - филм на Генка Шикерова

...
Във връзска с журналистическо разследване - филм на Генка Шикерова
Коментари Харесай

Цацаров разпореди незабавна проверка за нарушения на БАБХ

Във връзска с журналистическо следствие - филм на Генка Шикерова " Война на трупове ", основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Специализираната прокуратура неотложно осъществяване на инспекция за възможни длъжностни закононарушения и подписване на неизгодни контракти от страна на БАБХ.

В хода на инспекцията от управлението на организацията ще бъдат изискани всички документи по публичната поръчка за неутрализиране на скотски боклуци, оповестена от БАБХ през 2017 година

Договорите, подписани от БАБХ за неутрализиране на скотски боклуци в процедура по директно договаряне посредством мобилни инсинератори през 2018 година, както и всички анекси към тези контракти, подписани до сегашния миг.

Ще се ревизират документи за всички заплащания,извършени от възложителя по договорите и анексите /БАБХ/, на изпълнителите, както и за осъществените от тях действия, за които са направени заплащанията, за определяне на действително модифицирани и заплатени количества скотски боклуци.

Документи, удостоверяващи извършения надзор от страна на БАБХ върху работата на изпълнителите и количествата унищожени скотски боклуци, подлежащи на възнаграждение.

Данни за потенциала на инсталациите, мобилни инсинератори на всяка от компаниите реализатори, както и данни за съответните модифицирани количества от тях по време и място.

Проверява се и информация за положението на наличните екарисажи на територията на страната /според кино лентата - във Варна и Шумен/, както и за аргументите за неползването им за заличаване на скотски трупове изключително в актуалната усложнена конюнктура.

Всички заповеди и инструкции на БАБХ по отношение на наставления в този момент метод на заличаване на труповете на умъртвените животни по отношение на заболяването Африканска чума по свинете /АЧС/, за определяне на аргументите, заради които тези трупове се загробват, а не се изгарят или обезвреждат по различен метод, както и за преценка на възможната заплаха за здравето на популацията от такива дейности.

Информация за използването на мобилните инсинератори в актуалната усложнена епизоотична конюнктура, за използването им при предни такива епидемии /птичи грип, чума по дребните преживни животни/ и за осъществените заплащания от БАБХ.

Пресцентърът на Прокуратура на Република България ще дава навреме информация за резултатите от инспекцията и за последващите дейности на прокуратурата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР