Във връзка сразширяването и увеличаването на капацитета на енергийната инфраструктура

...
Във връзка сразширяването и увеличаването на капацитета на енергийната инфраструктура
Коментари Харесай

Министър Петкова ще посети Индустриалната зона в град Търговище

Във връзка с разширението и увеличението на потенциала на енергийната инфраструктура в региона на град Търговище, министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети Индустриалната зона в квартал "Въбел " от 14 часа, оповестиха от енергийното министерство.

Петкова ще инспектира дейностите по разширение на подстанция "Търговище запад " на "Електроенергиен систематичен оператор " ЕАД, която зарежда непосредствено индустриалните предприятия на "Тракия глас България " ЕАД. Предстои да бъде инсталиран нов трансформатор за гарантиране надеждното електроснабдяване на предприятията, ситуирани в Индустриалната зона на града.

Министър Петкова ще се запознае и с дейностите по създаване на нов газопровод, който ще обезпечи увеличение потенциала за транспорт на природен газ към "Тракия глас България " ЕАД. Обектът на "Булгартрансгаз " ЕАД е част от "Северния полупръстен " на националната газопреносна мрежа и ще обезпечи спомагателни количества природен газ поради нарасналата консумация на природен газ в региона.

Фирмите от област Търговище ще имат по-големи потребности от експерти със приблизително обучение, в сравнение с с висше, като съответните потребности дават отговор на профила на регионалната стопанска система. Това демонстрират резултатите от второто за тази година анкетно изследване на потребностите на работодателите от работна мощ.

В същото време мъчно ще се реализира съответно в количествено отношение предложение на нужния брой експерти заради голям брой аргументи, измежду които е влошаващата се демографска картина и ниската мотивация на учащите се в прогимназиален стадий да продължат образованието си в професионалните гимназии.
Прави усещане, че експертите от региона на осведомителните и информационните технологии са изместени като най-предпочитани от административните и икономическите експерти.

Търговище е ситуиран в североизточната част на Дунавската низина, на към 170 м надморска височина. Намира се на 339 км североизточно от София, на 41 км западно от Шумен, на 25 км северозападно от Велики Преслав и на 100 км североизточно от Велико Търново. Близостта на града до изходните пунктове на страната Варна (110 км) и Русе (100 км), също по този начин и огромни стопански центрове като Шумен, Търново и Русе го трансформира в естествено стратегическо кръстовище. Средновисокият релеф спомага развиването както на земеделието, по този начин и на индустриалното произвеждане. Поради опростения релеф е улеснено построяването на транспортни уреди, за разлика от тежки райони като Родопския, да вземем за пример. Градът има доста положителни условия за развиване във всяка една област.

В предишното географското състояние на града е играло в друга степен и позитивна роля за икономическото му развиване. Разположен сред две физико-географски области - Стара планина и Дунавската низина, той е служил като средище на взаимната замяна на артикули сред популацията от тези области. Това кръстопътно състояние, спомага градът да се оформи като многолюден пазар.

Транспортът е с доста значими функционалности за развиването на община Търговище. През територията на общината минава основната жп линия София-Варна, като общината се обслужва от гара Търговище, гара Надарево и още пет спирки. Гара Търговище обезпечава естествен режим на приемане и изпращане на пасажери и товари до всички огромни центрове в страната. В непосредственост до общинския център има построени аерогара и летищен комплекс, които не действат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР