Във връзка със Заповед на министър-председателя на Република България г-н

...
Във връзка със Заповед на министър-председателя на Република България г-н
Коментари Харесай

Илиан Тодоров: Нормална, предвид влошените метеорологични условия, е обстановката в Софийска област

Във връзка със Заповед на министър-председателя на Република България господин Бойко Борисов, Областният шеф на Софийска област господин Илиан Тодоров незабавно изпрати инструкции до кметовете на 22-те общини от региона, както и до комисар Пламен Зашев (директор на РД ПБЗН-София), и до шефовете на „ Басейнови дирекции “ за следното:

1. Да бъде осъществен обзор на общински проекти за деяние при изключителни обстановки и за отбрана при бедствия, като се посочи състава на органите за ръководство и силите за деяние.
2. Да се посочи и приведе в подготвеност техника за осъществяване на неотложни аварийно-възстановителни работи, за създаване на насипи (багери, булдозери, камиони и др.), да се приготвят чували и да се уточнят местата за тяхното напълване с пясък.
4. Да бъдат приведени в подготвеност доброволните формирования за включване в неотложни аварийно-възстановителни работи.
5. Да бъде основана организация за въвеждане, при нужда на Общинските проекти за деяние при бедствия, в частта си „ Действие при наводнения”.
6. Събиране, класифициране и навреме даване в Областната администрация на следната информация за положението на водните запаси, ситуирани на територията на общините:
• положение на язовирите по поречия - сериозни равнища и зародили спешни обстановки по язовирните стени и оборудванията към тях,
• положение на реките по поречия – данни за сериозни равнища и спешни ситуации;
• данни за сериозни сектори по насипи и укрепителни съоръжения;
• наранени обитаеми места от нездравословното влияние на водите;
• друга относима информация, обвързвана със положението на водите.
При пораждане на заплаха от наводняване, популацията от застрашените региони да бъде оповестено, а при нужда - и евакуирано в сходство с регионалните и общинските проекти за отбрана при бедствия.
Към момента от общините в региона не е постъпила информация за наводнения или други бедствия, породени от падналите превалявания. Във връзка с плануваните и продължаващи превалявания, в общините се вземат спомагателни превантивни ограничения за недопускане или понижаване последствията от наводняване. Създадена е организация за наблюдаване на сериозните места по речните корита и язовирите.
По данни на шефа на НЕК „ Мрежови експлоатационен регион “, сега няма електрозахранване в община Своге – с. Лесков дол и с. Осеговлаг; в общ. Елин Пелин – с. Потоп, като са изпратени екипи за премахване на повредите. Възстановено е прекъснатото през миналата нощ зареждане в с. Долни окол, община Самоков, в община Елин Пелин и община Сливница.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР