Във връзка със запитвания от медии за липсващи записи“ в

...
Във връзка със запитвания от медии за липсващи записи“ в
Коментари Харесай

Няма липсващи данни в Имотния регистър, твърдят от Агенцията по вписванията

" Във връзка със запитвания от медии за „ изчезнали записи “ в Имотния указател, Агенцията по вписванията декларира, че няма изчезнала информация в Имотния указател по отношение на покупко-продажби, включително и сключван и от основния прокурор Сотир Цацаров ", това оповестиха от Агенцията по вписванията.
Припомняме, че по-рано през април брачната половинка на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов - Елисавета Панова, съобщи, че " семейство Цацарови подписва договорка за покупка на овощна градина и изповядва договорката на 1000 лв.. След време поражда проблем с продавача, договорката влиза в правосъдна зала и семейство Цацарови демонстрира документ, който се назовава контралетър и разкрива симулативната договорка. В контралетъра стои цена от 61 000 евро – това значи, че си измамил фиска 120 пъти ", описа тогава Панова.
Сега от Агенцията по вписванията прецизират, че всички имотни покупко-продажби попадат в Регистъра.
" През 2007 година е функционирала остарялата система на Имотния указател, като в нея не е имало условие да се отразяват всички връзки сред страните и парцела.
Действащата осведомителна система дава гласност и противопоставимост на данните, вписани в Имотния указател. При другите способи на търсене на информации са дадени голям брой критерии, да вземем за пример, по физическо/юридическо лице, по двойно-входящ номер, по парцел и прочие. В взаимозависимост от избора на критерии, справката дава друга част от наличните данни ", показват от Агенцията и прецизират, че точно на това се дължи заблудата, че в публикуваните в медиите информации липсват данни. " Заявяваме, че първичният документ е нотариалният акт, който е изтъкнат и е еднакъв при всеки метод на търсене ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР