Във връзка със запитвания от медии за „липсващи записи“ в

...
Във връзка със запитвания от медии за „липсващи записи“ в
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията: Няма липсващи данни в Имотния регистър

Във връзка със запитвания от медии за „ изчезнали записи “ в Имотния указател, Агенцията по вписванията декларира, че няма изчезнала информация в Имотен указател по отношение на покупко-продажби, включително и сключвани от основния прокурор Сотир Цацаров.

Това написа в публично известие от пресцентъра на Агенцията по вписванията, което публикуваме без редакторска интервенция.

"През 2007 година е функционирала остарялата система на Имотния указател, като в нея не е имало условие да сеотразяват всички връзки сред страните и парцела.

Действащата осведомителна система дава гласност и противопоставимост на данните, вписани в Имотния указател. При другите способи на търсене на информации са дадени голям брой критерии, да вземем за пример, по физическо/юридическо лице, по двойно-входящ номер, по парцел и прочие. В взаимозависимост от избора на критерии, справката дава друга част от наличните данни. Именно на това се дължи заблудата, че в публикуваните в медиите информации липсват данни. Заявяваме, че първичниятдокумент е нотариалният акт, който е изтъкнат и е еднакъв при всеки метод на търсене.



От приложената информация, направена по аршин нотариален акт, ясно се вижда, че изчезнала информация няма!

Подчертаваме, че откакто посредством информация може да бъде извлечена дадена информация, то тя съществува в базата данни на регистъра ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР