Във връзка със зачестилите инциденти по улиците във Варна, някои

...
Във връзка със зачестилите инциденти по улиците във Варна, някои
Коментари Харесай

Първо в Петел! След трагичните инциденти на пътя: Велоклуб „Спартак” с предложения и мерки за безопасност към кмета и Община Варна

Във връзка със зачестилите произшествия по улиците във Варна, някои от които с драматичен край, от Велоклуб „ Спартак ” излязоха с ограничения и оферти към Община Варна за обезпечаване на сигурността на хората в града, пешеходци, водачи на МПС и велосипедисти.

Исканията на велоклуба към този момент са входирани в Община и скоро ще стане ясно дали някой от тях ще бъдат изпълнени от властимащите във Варна.



Ето предложенията на Велоклуб „ Спартак ”:

До: Кмета на гр. Варна

До: Председателя на ОбС-Варна

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Уважаеми Г-да, Във връзка със зачестилите произшествия с пешеходци и колоездачи, предлагаме на Вашето внимание лист с опасни/конфликтни точки в транспортната инфраструктура на гр. Варна, както и оферти за тяхното обезопасяване.

Това, на което сме подчертали, е сигурността на деца, възпитаници и пенсионери, като в листата са включени и останалите категории участници в придвижването - велосипедисти и водачи.

В интерес на цялото общество би било предложенията ни да бъдат прегледани и прецизирани от взаимни работни групи, които да вземат навременни и съответни решения за възстановяване сигурността на жителите на гр. Варна.

 

I. Списък на опасни/конфликтни точки в траспортната инфраструктура на гр. Варна:

1. Пешеходни пътеки на съществени булеварди и улици на града:

1.1. Вдигнати пешеходни пътеки на пресечките на ул. Георги Бенковски с ул. Христо Попович и ул. Христо Самсаров, където доста деца и майки с колички пресичат заради съществуването на детска площадка на Ботева градинка.

1.2 Вдигната пешеходна пътека на пресечката на ул. Генерал Радко Димитриев и ул. Дрин заради съществуването на доста пресичащи деца към/от ОУ „ Пенчо Славейков “ и занималнята на учебното заведение, намираща с в блока на ул. Дрин.

1. Полагане на предупредителна шумяща маркировка по ул. Дрин преди пешеходната пътека.

1.3 Полагане на предупредителна шумяща маркировка пред и покачване на пешеходната пътека, пресичаща ул. Антим I и свързваща музея с ул. Братя Шкорпил. Контрол на паркирането на автобусите(екскурзионните) преди пешеходната пътека, които по този метод лимитират видимостта и на коли и на пешеходци.

1.4 Реорганизация по бул. Мария Луиза за пешеходците както следва: - слагане на цялостна ограда по островната част по средата на булеварда, като се запуши входа и пешеходната пътека над ул. Фредерик Шопен. Предложението произлиза от това, че там е рисково запешеходците, които биха могли наоколо да пресичат на ул. Драгоман или да минават през подлеза. Достъпът до ул. Фредерик Шопен за коли би бил задоволителен през ул. Шипка и ул. Бдин - повдигане на пешеходната пътека на ул. Драгоман за ограничение скоростта на колите и по-добро пропускане на пешеходците. Полагане на предупредителна шумяща маркировка

1.5 Повдигане на пешеходната пътека на пресечката на ул. Братя Миладинови и бул. Осми Приморски Полк и полагане на предупредителна шумяща маркировка.

1.6 Вдигане на пешеходна пътека около ОУ „ Васил Априлов “ на пресечката на ул. Братя Миладинови с ул. Оборище и полагане на предупредителна шумяща маркировка.

1.7 Поставяне на ограда на острова по продължението на бул. Сливница в частта сред ул. Дрин и ул. Струга, защото там се вижда неправоверно секване на хора, което е причина за катастрофи. Изграждане на подвигнати пешеходни пътеки на Сливница на пресечките с ул. Оборище и ул. Скопие, защото сега има огромни дистанции сред светофарите и е извънредно неловко за пешеходците.

1.8 Пред зала Черно море пешеходната пътека е съвсем изтрита а знаците които я отбелязват, не се виждат от дърветата. Там ежедневно упражняват и пресичат деца. Предлагаме слагането на предупредителна шумяща маркировка и вдигната пешеходна пътека 1.9 Полагане на предупредителни шумящи маркировки на пресечките на улици Братя Миладинови и Георги Раковски с улици Цар Асен и Иван Драсов.

1.10 Подмяна на тротоара и слагане на антипаркинг колчета на ул. Андрей Сахаров сред Автогара Варна и Гранд Мол. В момента тротоарът там е „ непристъпен “ за пешеходци заради неприятното му положение и непрекъснато паркиралите върху него коли.

1.11 Вдигане на пешеходната пътека и полагане на предупредителна шумяща маркировка на кръстовището на ул. Македония с бул. Приморски.

1.12 Вдигане на пешеходната пътека и полагане на предупредителна шумяща маркировка на кръстовището на бул. Цар Освободител с ул. Стефан Караджа.

1.13 Поставяне на светофар със поръчка и възспираща пешеходците ограда на бул. Васил Левски в сектора пред стадион Варна и кв Чайка. Там всекидневно пресичат десетки възпитаници, а подлезът е в неприятно положение. Полагане на полагане шумяща маркировка на булеварда.

1.14 Поставяне на възпираща пешеходците разграничителна ограда по продължение на целия бул. Княз Борис I, защото постоянно се пресича нерагламентирано, макар съществуването на проходими подлези.

1.15 Изграждане на повдигнати пешеходни пътеки към всички подходи към морската градина и полагане на предупредителни шумящи маркировки по бул Приморски в частта към военноморския музей, както и в долната част на бул. Цар Освободител наоколо до летния спектакъл.

1.16 Затваряне на Алея I за коли посока юг след новоизградения паркинг преди заведението на втора буна. Единствено да се позволяват коли на обслужващ личен състав.

1.17 Поставяне на ограда на изчезналите места по протежението на бул. Цар Освободител сред Летния спектакъл и ул. Отец Паисий. Полагане на шумящи маркировки преди всички налични пешеходни пътеки.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР