Във връзка със заболяването COVID – 19 - инфекциозно заболяване

...
Във връзка със заболяването COVID – 19 - инфекциозно заболяване
Коментари Харесай

РЗИ с препоръки към гражданите във връзка със заболяването COVID – 19

Във връзка със болестта Коронавирус – 19 - инфекциозно заболяване провокирано от ковид 2019 в Областна администрация-Габрово през днешния ден се организира съвещание на Съвета за здравно обезпечаване при злополучие, повреди и произшествия към РЗИ – Габрово. На него участваха регионалният шеф Невена Петкова, шефът и представители на РЗИ- Габрово, шефове и шефове на лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ от област Габрово, както и ръководителят на съюзът на стоматолозите. До момента на територията на габровска област няма потвърден случай на пациент с коронавирусна зараза. В инфекциозно поделение на МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “ е настанен жител на Република Италия с грипоподобни признаци.

Взети са проби за проучване, чакат се резултатите до два дни. На извършената среща беше докладвано за окомплектоването на лечебните заведения с персонални защитни средства и консумативи, както и за опциите за откриване на спомагателни кревати за лекуване на заболели с затруднения, при нужда. Разгледани бяха логаритмите на държание при осъществяване на обзор на пациенти с грипоподобни признаци и недоволства. След разискване на обстановката в страната и региона, Съветът за здравно обезпечаване при злополучие, повреди и произшествия към РЗИ – Габрово дава следните рекомендации:

1. Всички жители, които идват от страните: Континентален Китай, Макао, Тайван, Хон Конг и Италия и са със грипоподобни недоволства и признаци като висока температура, кашлица, ставно - мускулни болки и изнемощялост и затруднено дишане, да се извърнат по телефона към персоналните си лекари, а не да отиват на място в техните кабинети или незабавна или неотложна помощ. Това се постанова по отношение на предотвратяване от разпространяване на вируса измежду други пациенти и обслужващия медицински личен състав.

2. Всички, които са се завърнали от горепосочените страни и нямат никакви недоволства, също следва да осведомят своя персонален доктор неотложно. Същите остават на 14-дневна доброволна домашна карантина.

3. Всички останали пациенти, които не са завръщащи се от засегнатите от вируса страни, посещават персоналните си лекари за уточняване на здравния им статус.

4. Препоръчва се през идващите седмици до затихване на разпространяването на вируса в международен мащаб, да се лимитират визитите тук-там, където има скупчване на огромни групи от хора, изключително на закрито.

Напомняме най – лесните защитни ограничения, срещу разпространяване на вируса:
 Често миене на ръцете
 Избягвайте докосването на вашата уста/нос/очи
 Избягвайте хора, към вас, които са със признаци на грип
 Потърсете ранна здравна помощ при развиване на признаци
 Покривайте устата и носа си при кашляне или кихане
 Информирайте вашия доктор за вашите пътувания
 Не тръгвайте на път в случай че имате температура или кашлица

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР