Във връзка със Световната седмица на предприемачеството, Клубът по предприемачество

...
Във връзка със Световната седмица на предприемачеството, Клубът по предприемачество
Коментари Харесай

Гимназия и университет от Русе организират лагер на иновациите

Във връзка със Световната седмица на предприемачеството, Клубът по предприемачество „ Успешните хора “ при МГ „ Баба Тонка “ - Русе провежда на 17 ноември Иновационен лагер 2018 за възпитаници от X до XII клас. По традиция, Русенският университет ще бъде сътрудник и хазаин на самодейността. Откриването е в 9:30 часа в зала 2.101. Иновационният лагер е учебен метод, създаден от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа (JA-YE Europe), който развива предприемаческите настройки на младежите, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат опасности.
Ученическите тимове ще би трябвало да предложат хрумвания за решение на казуса с младежката безработица. Екипите ще имат достъп до Интернет, компютри и 4 часа, с цел да приготвят презентациите си. В 12:30 часа в зала 2.101 ще стартира чуването на тимовете от журито, като всеки екип ще пази тезата си 3 минути. Победителите ще бъдат оповестени и наградени в 14 часа.
За членове на журито са покаени: доцент доктор Десислава Атанасова - декан на факултет „ Природни науки и обучение “, гл. ас. доктор Свилен Кунев – учител във факултет „ Бизнес и мениджмънт “, Вихрен Ганев – член на Управителния съвет на Startup Factory, Звезделина Минкова – NN България, офис „ Приста “ Русе
В Световната седмица клубът по предприемачество „ Успешните хора “ провежда и Работилница за дребни и огромни „ Практическа магия за сбъдване на фантазии ", която ще се осъществя поддръжката на NN България. От 9 часа в Корпус 2 на Русенския университет възпитаници от V клас, дружно с представител на фамилията ще вземат участие в интерактивен и доста занимателен открит урок по предприемачество и ще развият качества като работа в екип, предвидливост и целенасоченост.
През 2018 година Седмицата на предприемачество ще бъде маркирана в страната с повече от 170 начинания, в които се чака да се включат над 4000 възпитаници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР