Във връзка със стрелбата в Утрехт холандската полиция издирва 37-годишен

...
Във връзка със стрелбата в Утрехт холандската полиция издирва 37-годишен
Коментари Харесай

Издирват 37-годишен турчин за стрелбата в Утрехт

Във връзка със стрелбата в Утрехт холандската полиция търси 37-годишен турчин, съобщи Ройтерс.

"Призоваваме жителите да се пазят от 37-годишния турчин Гьокмен Танъш, търсен във връзка със утринното нахлуване ", съобщи полицията.

Властите приканиха жителите на Утрехт да останат вкъщи след днешната пукотевица в холандския град, съобщи ДПА.

В цяла Холандия са засилени ограниченията за сигурност на държавните институции, железопътните гари, самолетите и джамиите. Затворени са всички пътища, по които се стига в Утрехт. Властите на града подредиха учебните заведения да не пускат децата на открито, затворен е градският университет, отбелязва ТАСС.

Заради днешното нахлуване холандските политически партии преустановиха акциите за плануваните за сряда провинциални избори, които ще дефинират състава на горната камара на холандския парламент, съобщи Асошиейтед прес.

Германската полиция заяви, че е засилила наблюдението по границата на страната с Холандия, с цел да не може през нея да се промъкне въоръженият мъж, който откри пукотевица по-рано през днешния ден в трамвай в холандския град Утрехт и умъртви най-малко един човек, съобщи Асошиейтед прес.

Шефът на организацията за битка с тероризма Питер-Яп Алберсберг сподели на конференция, че пукотевица е имало на няколко места в Утрехт. Обстоятелствата към момента са неразбираеми.

Говорителят пък на федералната полиция в граничната провинция Северен Рейн-Вестфалия Хайнрих Онщайн сподели пред АП, че са ситуирани спомагателен брой служители на реда, които да следят освен главните пътни автомагистрали, само че и по-малките пътища, пресичащи границата, а също и железопътните линии, свързващи двете страни.

Той добави, че немската полиция е в непосредствен контакт с холандските управляващи и разполага с изложение на обвинения, който съумя да избяга от мястото на стрелбата. Първоначално немските управляващи имаха разпореждане да наблюдават за алено "Рено Клио ", само че доскоро получиха информация, че то е било намерено изоставено в Утрехт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР