Във връзка със стартиращ проект по Норвежки финансов механизъм 2014–2021

...
Във връзка със стартиращ проект по Норвежки финансов механизъм 2014–2021
Коментари Харесай

Институтът по криминалистика към МВР и норвежката Национална служба за криминално разследване подписаха партньорско споразумение

Във връзка със започващ план по Норвежки финансов механизъм 2014–2021 през днешния ден се състоя публична среща за сключване на партньорско съглашение сред Научноизследователския институт по криминалистика (НИК) и Националната работа за престъпно следствие – Норвегия (Крипос), оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Проектът „ Развитие на експертно-криминалистичните проучвания в Научноизследователския институт по криминалистика-МВР и техническо възобновяване и разширение на опциите на пет базови криминалистични лаборатории “ е с общ бюджет в размер на 2 100 000 евро, а срокът за осъществяването му – 36 месеца. В рамките на заложените действия се планува да се обнови изцяло и разшири оборудването на пет районни криминалистични лаборатории: Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР-Пловдив, ОДМВР-Бургас, ОДМВР-Варна и ОДМВР-Плевен, като посредством обновяването на оборудването ще се реализира унифициране на техниката, което от своя страна ще уеднакви качеството на изготвяните в тези лаборатории проучвания. Ще бъде улеснена и снижена цената на последващата поддръжка на техниката. Също по този начин, ще се сътвори опция за въвеждане на система за ръководство на качеството, което от своя страна е главната стъпка в процеса на акредитация на обособените способи на проучвания. Наред с това, ще бъдат извършени и образования на експертния състав в Норвегия и България.

След сключване на актуалното партньорско съглашение се чака плановото предложение да бъде утвърдено и планът да започва през есента на 2019 година

На днешното събитие участваха представители на норвежкия сътрудник, шефът на Дирекция "Международни планове " Мая Петкова, шефът на НИК-МВР Добринка Маркова, заместникът й Владислав Янев, началници на отдели и браншове, чиновници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР