Във връзка със случая на нападнатия репортер Димитър Върбанов от

...
Във връзка със случая на нападнатия репортер Димитър Върбанов от
Коментари Харесай

БАБХ осъжда насилието срещу журналисти

Във връзка със случая на нападнатия кореспондент Димитър Върбанов от предаването „ Господари на ефира” по NOVA телевизия, Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) осъжда насилието против представителите на медиите и напомня, че организацията направи масирани инспекции в склад и помещение за хранителни артикули във Велико Търново.

Инспекцията приключи с наказателни постановления, издадена беше и заповед за прекъсването на реализацията на продуктите заради изминал период на валидност и други нарушавания.

Това се показва в позиция на БАБХ, изпратена до медиите по отношение на нападнатия публицист във Велико Търново. От БАБХ прецизират, че по случая се води досъдебното произвеждане от Районна прокуратура – Велико Търново, като всички открити храни са материални доказателства по него.

„ При инспекцията на инспекторите от Областната дирекция по сигурност на храните - Велико Търново и чиновниците на районно управление (на МВР) – Велико Търново – Министерство на вътрешните работи, на 12 юни 2018 година в склад за търговия на едро с храни от скотски и неживотински генезис в града бяха открити храни с изминал или изчезнал период на валидност, като за част от тях не бяха показани входящи документи. В резултат на инспекцията близо 7 тона хранителни артикули на обща стойност 22 500 лв. бяха сложени под забрана и спрени от реализация “, изясняват от БАБХ и прецизират, че със заповед на изпълнителния шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев те са ориентирани за заличаване. За установеното нарушаване е формиран акт за административно нарушаване и е издадено наказателно разпореждане на стойност 4 000 лв..

„ Дни по-късно, при още една взаимна инспекция на инспекторите от Областната дирекция по сигурност на храните - Велико Търново и чиновниците на Министерство на вътрешните работи на 22 юни и следваща инспекция на 25 юни в помещение в съседство на действителен склад за търговия на едро с храни от скотски и неживотински генезис във Велико Търново е установено съществуване на храни с изминал период на валидност и разопаковани храни в размер на близо 1,5 тона. В помещението е намерено и работно съоръжение. Установено е съществуване на преопаковани на място артикули в хартиени пликове по 1 кг и 2 кг и течности, разфасовани в бутилки по 1 и 2 литра “, разясняват от БАБХ.

Със заповед на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните Велико Търново доктор Станимир Спасов, храните са спрени от реализация и са сложени под забрана. „ За установеното нарушаване е формиран акт за определяне на административно нарушаване и е издадено наказателно разпореждане на стойност 4500 лева Помещението, в което са открити храните, е запечатано.

След налагане на възбраните чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните Велико Търново правят постоянни инспекции на обекта за спазването им “, се показва още в позицията на БАБХ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР