Във връзка със и новите условия за влизане на френска

...
Във връзка със и новите условия за влизане на френска
Коментари Харесай

МВнР: Посолството ни в Париж е в контакт с властите и с блокираните на границата с Великобритания български граждани

Във връзка със и новите условия за влизане на френска територия българското посолство в Париж е в непрекъснат контакт с френските управляващи, както и с наши сънародници, блокирани край Доувър.
Засега няма сигнали за бедстващи български жители на територията на Франция по отношение на рестриктивните мерки.
С вербална нота българското посолство в Париж още през вчерашния ден е предало писмо от министъра на превоза до френския му сътрудник Жан-Батист Джебари, в което българската страна алармира за голям брой блокирани български превозвачи на границата сред Англия и Франция, като е отправена молба те да бъдат пропуснати и да продължат пътуването си през Франция.
Припомняме, че късно нощес френското държавно управление взе решение за отваряне на границата с Англия като всички жители на Европейски Съюз, в това число и българските, могат да влязат на територията на Франция, при изискване че показват отрицателен PCR тест, изработен в последните 72 часа. При липса на PCR тест може да бъде възложен негативен антигенен тест вид VUI-2020-12-01. Списъка с признаваните от френските управляващи антигенни проби може да видите в приложения файл.
Пътуващите са длъжни да показват резултатите от тестванията на самолетните, морските или железопътни компании преди отпътуването. Тестове ще се вършат на място за блокираните жители, като сега френските и английските управляващи договарят за изискванията, както и за местата, на които ще бъдат осъществявани.
В случай че резултатът от бързия тест е положителен, е належащо да се направи PCR тест. При положителен резултат и от PCR теста, жителите ще бъдат подлагани на 10-дневна карантина, като управляващите във Англия са поели ангажимент да обезпечат условия за това.
Британските лаборатории, които организират антигенен тест вид VUI-2020-12-01, могат да бъдат открити на адрес:

(section Providers: general testing)

 Белгия вкарва наложителен PCR тест за всички идващи в страната Белгия вкарва наложителен PCR тест за всички идващи в страната
Всички жители над 12 години, които идват в Белгия след 25 декември 2020 година и нямат статут на непрекъснато пребиваващи в страната, тр...
(Possible sans rdv mais en s’enregistrant en ligne)

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР