Във връзка с все още тлеещия скандал НАП-лийкс настойчиво ми

...
Във връзка с все още тлеещия скандал НАП-лийкс настойчиво ми
Коментари Харесай

Яне Янев: Твърдението на НАП за папката Qne Qnev е абсолютна лъжа. Очаквам извинение!

Във връзка с към момента тлеещия скандал НАП-лийкс упорито ми се обаждат публицисти да разясня тематиката и най-много досието „ Qne Qnev”. Прегледах съвсем всички тълкования и най-обикновени спекулации, както по цялата тематика с хакването на Национална агенция за приходите, по този начин и в частност за прословутата директория носеща моето име.

Това написа в публична позиция на Яне Янев във връзка хакерската офанзива в Национална агенция за приходите. Публикуваме позицията без редакторска интервенция:

"Отказвах мнения досега, тъй като имам вяра, че поради „ бълхите “ в държавната осведомителна система не би трябвало да изгаря „ юргана “ Национална агенция за приходите. Знам какъв брой е мъчно да се пази репутацията на институциите и какъв брой елементарно може да се случи свлачище вид „ Мургина “… Затова не желая да отвръщам прочувствено, само че очаквам конкретизиране, а по-късно и опрощение във връзка със следното изказване на Национална агенция за приходите: „ Папката QneQnev, в която се съдържат данни за приходите на стотици физически и юридически лица, е направена през 2008 година по искане на Яне Янев в качеството му на тогавашен ръководител на антикорупционната комисия в Народното събрание, настояват от Национална агенция за приходите. Запитването на Янев е било за стоте юридически лица и стоте физически лица с най-високи декларирани приходи през миналата година. “

Това е откъс от обява на вестник Капитал от 28 юли т.г. с подзаглавие „ Папката QneQnev била по питане на Яне Янев от 2008 година, когато е бил началник на антикорупционната комисия в Народното събрание “. Това изказване на Национална агенция за приходите е безспорна неистина! Истината е, че:

1. Не съм правил питане 2008 година и не съм бил ръководител на антикорупционната комисия в Народно събрание, тъй като съм определен за ръководител на Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос едвам юли 2009.

2. Няма по какъв начин да е направена по мое искане каквато и да била директория през 2008г.

3. През 2009 година фактически съм претендирал от Национална агенция за приходите информация за потребностите на антикорупционната комисия, като документът е с гриф „ Секретно “ и е изведен през секретната секция на Народното събрание, като стимулирано искане за данните освен на физически и юридически лица със подозрение за укрити приходи, само че и на политици от високите етажи на властта поради противоречие сред стандарта им на живот, постъпили данни за кешови наличия и трансвери на огромни парични потоци и жалките им приходи декларирани пред Сметната палата.

4. Правилата за работа с класифицирана информация изискват на секретно питане да се получи засекретен отговор. Същият и към сегашния миг се намира в секретната секция на Народното събрание и се съхранява по планувания в закона ред. За мен е изцяло неразбираемо, че материалите по отношение на моето искане са се намирали незащитени от неоторизиран достъп в Информационната система на Национална агенция за приходите. Тази електронна директория е трябвало да бъде унищожена след правене на отговора до Народното събрание или да бъде надеждно предпазена със съответни софтуерни начини ", приключва известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР