Във връзка с вчерашния инцидент по време на футболната среща

...
Във връзка с вчерашния инцидент по време на футболната среща
Коментари Харесай

Позиция на Нефтохимик относно инцидента след футболната среща Нефтохимик U19 – Пирин U19

Във връзка с вчерашния случай по време на футболната среща от Елитната юношеска група до 19 години сред Нефтохимик и Пирин (Благоевград), която се организира на стадион Българово, от бургаския клуб внесоха следните уточнения по отношение на събитията, довели до конфликтната обстановка:
" Нефтохимик водеше в резултата с 2:0, поради което футболистите на гостуващия тим демонстрираха надменно и обидно отношение към футболистите на Нефтохимик. Използваха се оскърбителни прилагателни, цинични жестове и извънредно недодялан език. В следствие Пирин понижи резултата на 2:1, след което съумя да изравни и да поведе с 3:2. Въпреки това обидите към нашите футболисти и съдиите не спираха. Заради непочтено държание от скамейката бе изпъден и треньорът на гостите.

Напрежението бе съзнателно основано от тима на Пирин, като средство за възстановяване на резултата им във футболната среща. В тази атмосфера обаче, Нефтохимик съумя да изравни в последната минута, което отключи още по-голяма експанзия в гостите. При новата порция от обиди и цинизми нашите футболисти разбираемо не съумяха да запазят хладнокръвие и в центъра на терена състезатели от двата тима се нахвърлиха един против различен. Те бяха разтървани незабавно от защитата и щаба на Нефтохимик, само че последваха провокации към публиката. Играчите на Пирин, преминавайки около ложата, насочиха вулгарното си отношение към посетителите на мача, към които насочиха неприлични жестове и псувни.

Този акт на вербално принуждение разумно предизвика ответна реакция от страна на човек от публиката, който понечи да прибегне към разпра, само че беше стопиран от охранителите. Това обаче постави завършек на търпението на футболистите на Нефтохимик и се стигна до всеобщ пердах сред двата тима. Тук е мястото да отбележим, че в сбиването участваха само футболисти и няма истина в медийните изявления, които гласят, че почитатели на Нефтохимик са нанесли побой върху играчи на Пирин.

След намесата на всички гости на стадиона боят беше преустановен и тимовете се отдръпнаха в съблекалните си. Агресията на играчите на Пирин обаче откри проявяване и там и бяха нанесени съществени материални провали, в наличието на треньора им. В пристъпите си на гняв футболистите счупиха пейки, шкафове и порти, а вредите възлизат на близо 1000 лева За случая неотложно са известени органите на реда, които снеха показания от всички участници и очевидци. Нефтохимик остро осъжда държанието на състезателите и треньорския щаб на Пирин (Благоевград).

Този случай дава мотиви за размисъл в посока предварителна защита на един значителен проблем, а точно експанзията по време на футболни срещи. Събитията от през днешния ден са показателни, че аморалното държание измежду играчите се демонстрира когато то е толерирано от техните наставници. Затова ние призоваваме ръководителите и треньорите на всички школи в страната да работят върху спортсменското образование на подрастващите футболисти още в най-ранна детска възраст. Само по този начин ще съумеем да се преборим с експанзията ", пишат от Нефтохимик.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР