Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България, включително

...
Във връзка с въведеното извънредно положение в Република България, включително
Коментари Харесай

От днес в Община Мездра се приемат документи за актуализиране на здравноосигурителния статус

Във връзка с въведеното изключително състояние в Република България, в това число рестриктивните мерки, свързани с напредване сред обособени обитаеми места, Национална организация за приходите (НАП) насочи молба до Община Мездра да обезпечи опция на лица с прекратени здравноосигурителни права да подават Декларация пример №7 “Данни за пораждане на обвързване за внасяне на здравноосигурителни вноски “, както и други документи, нужни за актуализиране на здравноосигурителен статус, посредством посредничеството на Общинската администрация.
В тази връзка, считано от през днешния ден, жителите на общината, които имат нужда да подадат въпросните документи, могат да го създадат всеки работен ден от 8 до 17 часа в Центъра за услуги и информация на жителите, който се намира на партерния етаж в постройката на Общинска администрация - Мездра.
Съгласно напътствията от Национална агенция за приходите, специалистите в Община Мездра не се ангажират с оказване на подпомагане, предоставяне на уточнения, даване на спомагателна информация за размера на отговорности за здравноосигурителни вноски, както и разбор на показаните документи.
В случай на нужда, такава информация може да бъде получена от чиновници на приходната организация посредством позвъняване в офиса на Национална агенция за приходите - Враца на тел. 092/ 6684 114 или на телефона за информация на Национална агенция за приходите 0700 18 700 (на цената на един градски диалог за стационарни телефони и по общоприетата цена на оператора при позвъняване от мобилен телефон).
Служителите на Община Мездра откриват самоличността на лицето, направило волеизявлението посредством инспекция на персонална карта или различен формален документ за идентичност, сканират показаните документи и ги изпращат по е-поща в офиса на Национална агенция за приходите - Враца.
След входиране и обработка на документите, чиновник на Национална агенция за приходите ще върне информация за резултата от обработката им по електронната поща на Община Мездра или на съответното лице (в взаимозависимост от изразеното желание), с цел да може същата да бъде предоставена за сведение на лицето.
Информацията за попълване и подаване на Декларация пример №7, както и пример на формуляра, може да намерите на интернет страницата на Национална агенция за приходите, в рубриката „ Здравно осигуряване”: https://nap.bg/page?id=568
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР