Във връзка с установените случаи на птичи грип и чума

...
Във връзка с установените случаи на птичи грип и чума
Коментари Харесай

ОДБХ Варна: Следим за повишена смъртност на животните в областта

Във връзка с откритите случаи на птичи грип и чума по дребни преживни животни в страната, както и по отношение на африканската чума по прасета, открита отвън границите на страната, формалните ветеринарни лекари управляват и наблюдават осъществяването на ограниченията за биосигурност, които са подхващат от съответните животновъдни обекти.

Това сподели за " Фокус “ доктор Златина Димова, шеф на Областната дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) във Варна. Тя съобщи, че на този стадий в района на Варна няма установени случаи на инфлуенца по птиците или чума по дребни преживни животни.

Още при започване на годината организирахме срещи с записаните ветеринарни лекари, които обслужват животновъдните обекти, с цел да ги срещнем със сериозността на проблемите, свързани с птичи грип и африканска чума по свинете. Чумата по дребните преживни животни малко ни изненада. Наблюдаваме за нетипично положение на животните в животновъдните обекти, за нараснала смъртност. Провеждат се общински епизоотични комисии по места, които коментират на притежателите на животни да бъдат оптимално бдителни и при най-малкото подозрение за извънредно държание да осведомят съответния ветеринарен доктор, с който имат подписан контракт. Той от своя страна уведомява формалния ветеринарен доктор, добави доктор Златина Димова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР