Във връзка с усложнената зимна обстановка, кметът на Тетевен д-р

...
Във връзка с усложнената зимна обстановка, кметът на Тетевен д-р
Коментари Харесай

Тетевен засега няма да обяви бедствено положение

Във връзка с усложнената зимна конюнктура, кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева свика среща на Щаба за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия. На срещата бяха разисквани главните проблеми, които са зародили, в резултат на изобилните снеговалежи – основно проблемите с електрозахранването.
Цяла нощ екипи на ЧЕЗ работят по възобновяване на електричеството. За момента то е нарушено в по-голямата част от територията на общината, защото снегът е изобилен, влажен и тежък. Поради това, в някои региони и водоподаването е прекратено.
" Държим връзка с всички кметове и кметски наместници на обитаемоте места, имаме информация за пътната конюнктура, нарушеното електрозахранване и водоподаване. Изпратили сме екипи на оглед за проходимостта на пътната инфраструктура и уличната мрежа и имаме запаси и подготвеност за реагиране. Обявихме два дни почивка за учебните заведения ", посочи Бояджиева. Кметът на Тетевен получи увещание, че екипите на ЧЕЗ ще възстановят електричеството в най-скоро време, като чакат поддръжка на екипи и от Благоевград.
Достъпът до болничното заведение и всички институции е обезпечен, придвижването на МПС-та на територията на общината се реализира с нараснало внимание за да не се попречва работата на снегопочистващите машини. Няма затворени пътни артерии.
Всички присъстващи на съвещанието на Общинския щаб конкретизираха местата с проблеми и се образуваха екипи на Община, Полиция, Пожарна, ВиК, ЧЕЗ и ДГС за премахване на паднали клони и дървета – главният проблем за прекъснатото електрозахранване. На съвещанието бе взето решение на този стадий да не се афишира бедствено състояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР