Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка с разпространението на COVID-19

...
Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка с разпространението на COVID-19
Коментари Харесай

Носенето на маски в община Доспат става задължително

Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура с разпространяването на COVID-19 на територията на Община Доспат, кметът Елин Радев вкара редица противоепидемични ограничения, които важат от през днешния ден до 15 юни. Това оповестиха от община Доспат.
Задължително е носенето на защитни маски на открити и на закрити публични места. Затварят се всички детски градини, читалища, спортни площадки, детски кътове, спортни зали, къмпинги в обитаемоте места на Общината.
Въвежда се наложителна отдалеченост от 1,5 метра сред две лица на всички публични места – магазини, аптеки, банки, Общинска администрация, и други В питейните заведения, заведения за хранене и други се не разрешава сядането на повече от две лица на една маса. Забраняват се всички всеобщи прояви – сватби, абитуриентски тържества, молебствия и други, както и събирането на повече от две лица на едно място. Забранява се провеждането на културни мероприятия, семинари, срещи и други. Ограничава се достъпа до молитвените храмове – да се влиза следено и при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Използването на публичния и ведомствен превоз да става както следва: пасажерите да сядат през седалка, ситуирани шахматно до прозорците с потенциал не повече от 30 % като един до друг седалки сяда един пасажер. Затварят се всички пазари на територията на Община Доспат.
Със заповедта на кмета се задължават всички работодатели, притежатели на търговски обекти и други да съблюдават строго логаритъма за осъществяване на стерилизация. Носенето на защитни защитни маски и ръкавици от личния състав е наложително.
Община Доспат ще обезпечи защитни маски за всички, които не могат да намерят такива. Маски ще раздават посредством кметовете на обитаеми места, а в град Доспат посредством домакина на Общината на телефон 0893 34 90 59.
Контролът по осъществяването на заповедта е на Общински спешен щаб и на органите на Министерство на вътрешните работи.
Припомняме, че по-рано през днешния ден се получиха и резултатите от ПСР проби на изпратените 173 проби на работещи в цеха за играчки за шоколадови яйца в град Доспат. От националната референтна лаборатория на НЦЗПБ в гр. София оповестиха 48 позитивни на COVID-19 лица, поданици на общината. Почти всички са без недоволства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР