Във връзка с твърденията на бившия премиер Кирил Петков, че

...
Във връзка с твърденията на бившия премиер Кирил Петков, че
Коментари Харесай

Министерство на енергетиката отрече твърдение на Петков, че в Гърция е имало свободни слотове

Във връзка с изказванията на някогашния министър председател Кирил Петков, че е имало свободни слотове в Гърция, само че служебното държавно управление не е употребило опцията, подчертаваме, че това не дава отговор на истината. Това се показва в известие на Министерството на енергетиката, съобщи Българска телеграфна агенция.

Оттам показват, че в случай че беше по този начин, то буди подозрение за какво постоянното държавно управление просто не ги е удостоверило .

Капацитетът на слотовете в Гърция от дълго време е ангажиран от частни компании, които го препродават, само че на доста по-високи цени. В тази връзка е необичайно и друго изказване на Кирил Петков, а точно, че се е свързал с гръцкия енергиен министър, който всъщност няма по какъв начин да въздейства на свободния пазар на
слотове. Неуреденият от предходното държавно управление въпрос със слотовете е забележим и от писмо на някогашния шеф на „ Булгаргаз “ до Министерството на енергетиката от 27.07.2022 година В него се твърди, че слотове за посочените количества не се оферират на Ревитуса, а цените за потенциал на интерконектора Кулата/Сидирокастро са достигнали четири пъти първичната стойност на оператора, показват от министерството.

По-рано през днешния ден някогашният министър председател Кирил Петков разяснява пред една телевизия, че се е обадил на енергийния министър на Гърция

да попита какво става и за какво не сме могли да имаме повече
слотове. С удивление разбрах, че връзката с гръцкото държавно управление е била доста вяла, сподели Петков. Не съм сега в позицията на министър-председател или ръководещ, само че се удивлявам, че толкоз положителни контрактувани кораби бяха просто изпуснати, вместо да бъдат купени за българската зима, съобщи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР