Във връзка с твърденията, че заедно с Кирил Петков съм

...
Във връзка с твърденията, че заедно с Кирил Петков съм
Коментари Харесай

Божанов отрече да е заплашвал охранявания министър заедно с Кирил Петков

Във връзка с изказванията, че дружно с Кирил Петков съм притискал или заплашвал министъра на електронното ръководство за поръчки, желая да кажа няколко неща:

1. Това са безспорни неистини. Никога не е имало подобен диалог - нито сме обсъждали поръчки, нито е имало закани за каквото и да било.

2. Ще спомагам оптимално на способените органи за определяне на истината ", съобщи депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов във Facebook.

Той показва, че няма никаква визия каква е повода за такива изказвания. " Надявам се всичко това да е неуместно неразбирателство, а не част от политически сюжет ", разяснява Божанов.

Той разяснява и посочената от Йоловски сума като бюджет на МЕУ, като разяснява, че подобен ведомството до момента в никакъв случай не е имало. " 640 милиона са доста пари, които няма по какъв начин да се изхарчат за късия небосвод на държавното управление. Министерството, а по-рано държавната организация, за цялото си битие от 2016 година до момента са похарчили общо към 135 милиона (по данни от СЕБРА) ", изяснява Божанов.

" Министерството не може да не ползва Закона за публичните поръчки, като се изключи лимитирани случаи, в които разпорежда на Информационно обслужване, което е държавно. (Преразказът на диалога включва обвиняване, че натискът е бил за това парите да се харчат без публични поръчки) ", прецизира още той във връзка обвиняването.

Депутатът от ПП-ДБ и някогашен министър в кабинета " Петков " от квотата на Демократична България заключи, че е очаквал политически офанзиви и не е сюрпризиран от това.

Приел съм, че ще бъда обект на неуместни политически офанзиви. Те са предстоящи в предизборна конюнктура и са част от калния терен, на който се намираме, до момента в който опитваме да променим България.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР