Във връзка с Турски поток и възможността да минава през

...
Във връзка с Турски поток и възможността да минава през
Коментари Харесай

Най-Накрая! Борисов И Путин С Най-Важното Съобщение За Бъдещето На България! Случи Се Немислимото, Остър Завой Към

Във връзка с " Турски поток " и опцията да минава през България Борисов съобщи: " Относно това дали ще има втора точка на вход на газ през " Турски поток " за България - това, което говорихме и в което президентът Путин ни увери, е, че е разговарял през вчерашния ден с турския президент и нямат нищо срещу тази точка на контакт от " Турски поток " да влезе в България, нещо, което преди имаше напълно друго трасе. От името на българите изричам благодарности, че още веднъж се връщаме към газоразпределителната роля, която имахме на Балканите. "

Борисов съобщи, че " Газпром ", " Булгартранзгас " и енергийните министри на страните ще работят за намиране на скица, по която по-късно газта да се преразпределя, да се търгува и да се транспортира до идващите страни в района.

" И в този момент въз основата на това количество, което влиза от Русия през Украйна за България през " Турски поток " - към 34-35 милиарда куб. метра, което е съществено количество газ ", сподели Борисов и добави, че следва да се откри формула тази газ да се създаде през газов хъб.

" И нашите сътрудници поеха ангажимент, дружно с Европейската комисия, да намерят допустимата формула ", уточни Борисов, написа нюз.бг.

Във " Facebook " министър председателят написа: " Второто отклонение на " Турски поток " ще стигне до България и по него към страната ще идва природен газ от Русия. Президентът Путин и турският президент обявиха своето единодушие за това. "

Според поста на Борисов горивото от " Турски поток " ще бъде употребено през газовия хъб във Варна. По думите му пазарът и търсенето дефинират количествата и цените.

" Нашата цел е да транспортираме и да сме на картата на газоразпределителната мрежа. Освен съветски газ в хъба би трябвало да постъпват още количества от Азербайджан, локален рандеман на България и Румъния и полутечен газ от Катар ", написа Борисов.

От своя страна съветският президент съобщи, че въпросът за превозването на газ от Турски поток в Европа през България се създава в на практика проект с Турция и България. " Въпросът за размерите на директния газ през България би трябвало да бъде привързан с размера на доставките за цяла Европа ", сподели Путин.

На конференцията след срещата стана ясно и че Русия има подготвеност да взе участие в плана АЕЦ " Белене ".

Путин уточни, че страната му е подготвена да се върне към плана за строителство на АЕЦ " Белене ", а Борисов акцентира, че сега България разполага с два реактора и с площадка на централата и желае планът да работи на пазарен принцип, който да може да се устоя и да генерира освен облага, само че и сигурност.

" След 10-15 години ще имаме нужда от базова мощ. Всички са добре пристигнали на пазарен принцип ", акцентира Борисов в подтекста на инвеститорския интерес към плана.

Борисов и Путин са се договорили да се търси взаимен частен вложител за градежа на втората българска нуклеарна централа.

Инвеститорът трябвало да бъде определен на конкурентен принцип.

На срещата министър председателят Борисов изразил и вяра, че Путин ще постави всички старания за нормализирането на ситуацията в Сирия и прекъсването на мигрантския напън към Европа.
" Ключовите думи, към които всички би трябвало да положат старания са: мир, разговор и компромис ", сподели още Борисов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР