Във връзка с цифровите технологии искам да споделя с всички

...
Във връзка с цифровите технологии искам да споделя с всички
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: България отчита над 600% ръст на приходите и инвестициите в сектора на цифровите технологии

Във връзка с цифровите технологии желая да споделя с всички някои съществени обстоятелства и данни, свързани с България, Западните Балкани и района, които считаме, че са значими. Защото ние виждаме в промишлеността на цифровите технологии значима ниша, към която да поставим своите старания, с цел да притеглим младежите и оня, които отидоха да учат в чужбина, да се върнат тук, тъй като този бранш ще даде опция на стопанската система да проработи. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на форума на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз, който се организира в НДК.
 Снимки: Пламен Стоименов  img_2680  img_2627  img_2652
По думите ѝ България регистрира над 600% растеж на приходите и вложенията в бранша на цифровите технологии през последните години.

„ У нас 20% от експертите в този бранш са дами и това е нещо, с което се гордеем. Гордеем се и със устойчиво стопански напредък от съвсем 4%, нулев бюджетен недостиг и равнището на националните ни задължения, което е под 26% и с което сме трети в Европа. България е трета в Европа и по своите исторически артефакти, втора в света по благосъстояние на минерални извори и преди всичко по произвеждане на лавандула и лавандулови артикули. В исторически проект със своята 1300-годишна история България в никакъв случай не смени своето име, гордеем се с кирилицата и със своя език, поради което Българското председателство ще се води напълно на български език “, сподели още министър Павлова.
 Снимки: Пламен Стоименов  img_2794  img_2715  img_2828
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР