Във връзка с третата годишнина от създаването в Плевен на

...
Във връзка с третата годишнина от създаването в Плевен на
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Къща на децата “Мила Монтесори” по повод 3 г. от създаването й

Във връзка с третата годишнина от основаването в Плевен на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори ”, на 15-ти октомврисе организира Ден на отворените порти, в който се включиха десетки деца на възраст от 3 до 6 години, които дружно с родителите си се срещнаха с атмосферата, която царува в школата.

 Събитието се състоя в границите на отбелязването на Националните дни на неофициалното обучение, които се организираха в страната от 13-ти до 15-ти октомври.

Създателят и шеф на Къща на децата “Мила Монтесори ” в Плевен Мила Томова -Прусийска взе участие като преподавател в един от тематичните панели в Национална конференция в София във връзка Националните дни на неофициалното обучение, която се състоя под егидата на СУ „ Климент Охридски “.



За Дарик радио, Мила Томова-Прусийска показа:

„ На конференцията съумях да показва, какво съставлява монтесори методът и по какъв начин той оказва помощ на децата да разпрострат своя капацитет. Събитието даде опция за полемика по отношение на това, по какъв начин може да се усъвършенства просветителната система и по какъв начин да се свържат формалното с неофициалното обучение “. Тя акцентира, че в конференцията са взели участие експерти от необятен набор специалности като измежду гостите на събитието е бил и заместител министър на образованието.



“В Деня на отворени порти, ние показахме на фамилии от плевенския район, по какъв начин Монтесори методът може да оказва помощ на децата им да порастват уверени и да се приближат до едни от най-успешните хора на Земята, които са се обучавали по този способ “.



Относно това, по какъв начин прави оценка протичането на Деня на отворени порти в Двуезикова школа Къща на децата „ Мила Монтесори “, нейният основател сподели:

„ Фактът, че децата не желаят да си тръгнат е много индикативен. Започнахме деня с отворена стратегия и се потвърди, какъв брой е значимо средата да е особено готова за децата.



Те се усещаха като вкъщи. Тук всичко е показано доста интуитивно и децата се усещаха уверени, в това време спокойни и съсредоточени “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР