Във връзка с тежкото наводнение в Южна Индия, при което

...
Във връзка с тежкото наводнение в Южна Индия, при което
Коментари Харесай

МВнР: Няма данни за пострадали български граждани при тежкото наводнение в Южна Индия

Във връзка с тежкото наводняване в Южна Индия, при което починаха 324 души, българското посолство в Делхи осведоми, че към този момент няма данни за потърпевши български жители в резултат на естественото злополучие. От задачата ни оповестяват, че е получена молба за помощ от българска гражданка, чиято щерка е на лекуване в най-пострадалия щат, като клиниката, в която е била настанена, е наводнена и пациентите са били настанени в хотел. По-късно със сънародничката ни е открита връзка, като е съобщила, че дъждовете са намалели и счита да остане и да довърши лекуването си. По нейна информация в хотела са настанени още две българки.

Българското посолство в Делхи осведоми, че летището в гр. Кочи е затворено до 26 август, а влакове за дълги дистанции са отклонени. Спасителните интервенции се правят непрестанно от силите за сигурност и стотици хора са пренасочени към безвредни места. Телефон +0120 4807310 е разгласен за 24-часова гореща линия за връзка с Индийските избавителни служби в региона на наводнението.

Препоръчва се на българските жители, пребиваващи и пътуващи за Индия, да бъдат внимателни и да се осведомят в детайли за настоящата конюнктура в региона, за който възнамеряват да пътуват. До превъзмогването на следствията от наводненията и възобновяване на транспортните връзки задачата ни предлага да не се пътува за Южна Индия и изключително за щата Карала. Добре е жителите да наблюдават локалните медии, да се свържат с туристическата компания, хотел или къща за посетители и да следват препоръките на локалните управляващи. Също по този начин, при опция, да поддържат контакт със фамилията и околните си.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Делхи на тел.: + 91 11 26115549; +91 11 26115551; + 91 9910999498.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР