Във връзка с резките изменения през последните дни на цените

...
Във връзка с резките изменения през последните дни на цените
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР привика шефа на Българската независима енергийна борса

Във връзка с внезапните промени през последните дни на цените на електрическата енергия на свободния пазар ръководителят на КЕВР доцент Иван Иванов е провел среща с изпълнителния шеф на Българската самостоятелна енергийна борса ЕАД (БНЕБ) Константин Константинов.

Иван Иванов е изискал да се даде подробна информация за подписаните покупко-продажби през този интервал във всички сегменти на борсовата търговия.

Искането е в осъществяване на законовите пълномощия на КЕВР за мониторинг и надзор на пазара на електрическа енергия на едро, показват в прессъобщението от КЕВР.

Припомняме, че срещата идва откакто тази заран ръководителят на АИКБ Васил Велев съобщи, че има признаци на " проведена незаконна група " в бранш енергетика и в сферата с търговията на ток. Изявлението на Велев последва обща позиция от през вчерашния ден на четирите огромни работодателски организации АОБР, в която се упорства за инспекция в Националната електрическа компания (НЕК), трите енергоразпределителни сдружения (ЕРП), Комисията и за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Искането бе адресирано до премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и енергийния министър Теменужка Петкова.

Високите цени от последните дни са подбудени от внезапни спадове на предлагането на електрическа енергия от страна на НЕК ЕАД, установяват работодателите, а през днешния ден Велев съобщи, че работодателите са сигурни, че избрани хора се облагодетелстват от това.

Във връзка с обвиняванията се чака и изказване от страна на НЕК.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР