Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на

...
Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на
Коментари Харесай

Кирил Ананиев издаде заповеди във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 у нас

Във връзка с записаните случаи на COVID-19 на територията на България министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през издаде заповеди, с които подрежда:

Въвежда се карантинен режим на работа в УМБАЛ „ Д-р Георги Странски ", Плевен и МБАЛ „ Д-р Тота Венкова “, Габрово. Това включва ограничение достъпа на външни лица до постройките на лечебните заведения, прекратяване на детските и женските съвещания, на приема и плановите интервенции, както и на свижданията.

Въвежда се 14-дневна карантина в отделенията, в които са приети в болница и изолирани пациентите с доказани проби за COVID-19. Преустановяват се приемът в и изписването на пациенти от съответните отделения. Нарежда се засилен антисептичен режим.

4 случая на ковид у нас! Сред инфектираните има здравно лице

Лечебните заведения следва прецизно да съблюдават както ограниченията за предварителна защита и надзор на инфекциите, според Наредба № 3 от 2013 година за одобряването на медицински стандарт по предварителна защита и надзор на вътреболничните инфекции, по този начин и насоките на Световната здравна организация.

Областните шефове, кметовете на общини и органите на Министерство на вътрешните работи оказват цялостно подпомагане като основат организация за реализирането на надзор по осъществяване на разпоредените ограничения.

В областите Габрово и Плевен до второ разпореждане:

- Преустановяват се образователните занятия и извънкласните занимания в учебните заведения, университетите и в другите обучителни институции и организации;

- Преустановяват се детските и женските съвещания, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна активност и свижданията във всички лечебни заведения;

- Преустановяват се визитите в детските ясли и детските градини;

- Преустановяват се всички всеобщи мероприятия, включително спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират доста хора на закрито).

На територията на всички други административни области:

- Преустановяват се визитите на културни мероприятия, включително и кина;

- Спортните мероприятия да се организират без публика;

- Забранява се провеждането на всевъзможни всеобщи мероприятия, в които вземат участие деца;

- На районните здравни инспекции е разпоредено да основат организация взаимно с лечебните заведения за обезпечаване на леглови запас, както и за организация на работа на медицинския личен състав.

Вижте какви ограничения взима страната за справяне с ковид

Заповедта е обявена на всички районни здравни инспекции и на министрите, имащи отношение към осъществяване на съответните ограничения, оповестяват от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Регионалните здравни инспекции би трябвало да уведомят регионалните шефове, кметовете на общини, шефовете на ОДМВР и всички лечебни заведения на територията на съответната област за въведените противоепидемични ограничения, както и съответните районни ръководства на образованието за основаване на нужната организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР