Във връзка с разследването срещу двамата братя Бобокови и зам.

...
Във връзка с разследването срещу двамата братя Бобокови и зам.
Коментари Харесай

Прокуратурата открила и документи за боклука в Червен бряг

Във връзка с следствието против двамата братя Бобокови и зам. министър на околната среда и водите Красимир Живков, прокуратурата е разкрила и документи за боклука в Червен бряг.

Същевременно количеството, което е намерено, надвишава това, което беше оповестено досега . Очаква се общото количество рисков боклук, който не предстои на следващо преработване, да надвиши 180 тона. В хода на дейностите по следствието са открити и конфискувани съпътстващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия.

Междувременно е открито, че част от този рисков боклук е бил заровен и в стопанство в с. Рупци, общ. Червен бряг , като количеството, открито там, е към 100 тона. Предстои осъществяване на спомагателни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани рискови боклуци, имащи отношение към воденото досъдебно произвеждане в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.
 Радиоактивни били заровените отпадъци край Червен бряг Обновена
Радиоактивни били заровените отпадъци край Червен бряг

Според Иван Гешев е имало риск от екокатастрофа

Припомняме, че на 9 юли леки равнища на радиоактивност са регистрирани край Червен бряг, където прокуратурата проверява нелегално бунище за рискови боклуци.

В началото на юли беше открито, че част от отпадъците от акумулаторни акумулатори, открити на 1 юли край Червен бряг, са импортирани от Словакия и Румъния.

На 5 май тази година, беше обявено за разстройване на вноса на италиански отпадък в Червен бряг.

Братята Бобокови бяха задържани дружно с някогашния заместник-министър на околната среда Красимир Живков поради аферата с " италианския отпадък ".

За сагата с италианския отпадък, предопределени за страната ни, се заприказва при започване на декември, когато италианските управляващи заловиха противозаконни 815 тона отпадъци, предопределени за България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР