Във връзка с разразилият се дизелов скандал, получил името Дизелгейт,

...
Във връзка с разразилият се дизелов скандал, получил името Дизелгейт,
Коментари Харесай

Volkswagen изчисли загубите от дизеловия скандал

Във връзка с разразилият се дизелов скандал, получил името Дизелгейт, немската компания губи сумата от... 35 милиарда евро. До момента от VW се изплатили 31.1 милиарда евро, а през тази година ще се наложи изплащането на още 2.9 милиарда евро. През 2021 година компанията ще изплати и спомагателни 1.2 милиарда Така общата загуба ще доближи 35 милиарда евро при сегашната пазарна капитализация на компанията в размер на 48.5 милиарда евро, оповестява Reuters.

Дизеловият скандал, или дизелгейт, както бе разказан в пресата, се развихри през 2015 година Тогава се оказа, че Volkswagen употребява специфични устройства и програмен продукт, с цел да заобиколи тестванията за излъчвания. В резултат на разкриването на измамата трябваше да бъдат отзовани за ремонт и 11 милиона автомобила Volkswagen, Porsche, Audi и Seat с дизелови мотори EA189.

Само от началото на тази година Службата за защита на конкуренцията и потребителите на Полша (UOKiK) издаде на Volkswagen санкция в размер на 120 милиона злоти (около 31.6 милиона долара) - глоба „ за заблуждаване на потребителите по отношение на равнището на нездравословните излъчвания “. Също през януари тази година концернът получи санкция от канадските управляващи в размер на 149.7 милиона $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР