Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

...
Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на
Коментари Харесай

Четирима учители и дете са сред новозаразените с COVID-19 във Варненско

Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми:

В единния информативен портал за COVID-19, за последните 2 денонощия, са регистрирани общо 19 нови случаи на лица от област Варна, с позитивни проби за COVID-19.

Сред тях са 4–ма учители от 3 учебни заведения в гр. Варна; 1 дете от фамилно огнище, посещаващо детска градина в гр. Варна и 1 доктор, общопрактикуващ в гр. Варна. Всички позитивни лица са изолирани в домовете си, с леки или без признаци.

На откритите контактни лица са връчени наставления за 14-дневна карантина. През последните 2 денонощия са умряли 2 лица от COVID-19 – мъж на 52 година и жена на 67 година със признаци на COVID-19 и с съпътстващи болести.

От епидемиологичните изследвания се откри огнище на COVID-19 в два индустриални цеха на цех „ Дружба “ гр. Варна. Регистрирани са общо 16 лица с позитивни проби за COVID-19. Всички позитивни лица са на домашна изолираност, открити са 49 контактни лица, на които са връчени наставления за слагането им под 14-дневна карантина. Няма умряли лица от COVID-19.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани позитивни проби за COVID-19 в осведомителната система доближиха 1430. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 30 пациенти; с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 227 лица, излекувани са 1131 лица.

Служителите на РЗИ Варна не престават осъществяването на епидемиологичните изследвания.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР